Biograd summer 2806 2018 web banner

Završno natjecanje studentskog sporta - Unisport Finals 2017. u Biogradu

Objavljeno: Srijeda, 17. svibnja 2017. 14:17
Ocijeni
(0 glasova)

UniSport Finals 2017.
1000 studenata u borbi za naslov
BIOGRAD NA MORU, 18. svibnja 2017. – Najveće sportsko natjecanja studenta hrvatskih Sveučilišta i Veleučilišta započet će večeras svečanim otvorenjem na biogradskoj rivi od 20 sati. Natjecanja finalista u deset sportova trajat će do 21. svibnja a osim sporta, Biograd ovog vikenda postaje i središte društvenog života Zadarske županije.  
Više od 1.000 studenata sportaša iz svih krajeva Hrvatske danas započinju s natjecanjima, a najveće uzbuđenje tradicionalno se očekuje na parketima gdje će najbolje od sebe pokazati ekipe košarke i futsala. Za žestoki sportski okršaj spremni su i rukometaši te muške i ženske ekipe odbojke na pijesku od kojih se očekuje i otvorenje sezone kupanja obzirom da je odbojkaški teren smješten uz samu plažu. Čak tri sporta s reketom ove godine su u programu Unisport Finalsa i to tenis, stolni tenis i badminton, a vrlo je jaka i konkurencija u šahu gdje nas ove godine očekuju zanimljivi dvoboji.
Centar društvenih događanja naredna tri dana bit će glavna pozornica na biogradskoj rivi gdje će večeras, u sklopu svečanog otvorenja biti predstavljene sve sportske ekipe od 20 sati. Sutra nakon cjelodnevnog sportskog nadmetanja svi Biograđani su pozvani na Ribarsku feštu i besplatan koncert Mladena Grdovića, a u subotu, nakon dodijele pehara pobjednicima od 19 sati, u 22 sata započinje besplatan koncert Prljavog kazališta.  
IMG 8870

Organizator UniSport Finalsa i nositelj čitavog UniSport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, koji iza sebe ima najveći multi-sportski događaj održan u novijoj hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016.
Predstavnici i reprezentacije ovogodišnjih Unisport Finalsa su: Sveučilišta u Zadru, Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Puli, Sveučilište Sjever, te Veleučilišta „Vern“, „Lavoslav Ružička u Vukovaru“, Veleučilište u Slavonskom Brodu, Šibeniku, Požegi, Karlovcu i Veleučilište Baltazar.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA