Samo jedna žena (pegla i puška)

Objavljeno: Petak, 13. srpnja 2018. 23:17
Ocijeni
(0 glasova)

Monodramu „Samo jedna žena“ koju je prema djelu Darija Foa i France Rame preveo i režirao Đuro Roić, a glazbom popratio Nenad Brkić, pred biogradskom publikom i gostima grada maestralno je izvela poznata glumica  Matija Prskalo.

Što sve može jedna žena koja ni sama nije svjesna svojih mogućnosti dok one same (pritisnute problemima i nezadovoljstvom) ne isplivaju na površinu a onda se kao jedno od riješenja ukaže i puška.Jer riječ je o svakodnevnici, ljubavi, nezadovoljstvu...tematici koja je na neki način i do neke mjere pomalo bliska i svima nama.
No, kako se boriti s nizom problema i smijati se,smijati svemu tomu dok „ne prekipi“  najbolje je dočarala izvrsna Matija Prskalo. Kroz lik Marije-žene koja svoje frustracije prepričava susjedi s balkona stana u kome je zaključana izmjenjuju se muž nasilnik, mladi ljubavnik, susjed voajer i drugi za priču važni likovi, a što na koncu izaziva bijes ali i snagu volje da se konačno obračunas nasilnicima, što ona na koncu i uspjeva.
Ovom monodramom  glumica je obilježila 25.obljetnicu svoga umjetničkog rada, a da je oduševila svojom izvedbom nije potrebno posebno napominjati.
Na Narodnom trgu glumicu je dočako veliki broj posjetitelja koji su joj na kraju predstave još dugo oduševljeno i zasluženo pljeskali.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA