Biograd summer kolovoz 2019 1920x500

Tradicionalna priredba "Tebi Grade"

Objavljeno: Ponedjeljak, 14. siječnja 2019. 19:20
Ocijeni
(0 glasova)

U nizu događanja kojima se ovih dana obilježava Dan grada i blagdan Svete Stošije, posebno mjesto pripada već tradicionalnoj priredbi  pod nazivom "Tebi Grade" koju niz godina organizira domaće KUD-o "Kralj Tomislav". I ove godine u sportskoj dvorani biogradske osnovne škole domaćini su pripremili prigodan i raznovrstan program uz sudjelovanje domaćih izvođača i gostiju.
Na samom početku priredbe nastupili su članovi KUD-a s plesom i spletom dalmatinskih pjesama. Između nastupa folklornih točaka na sceni su se izmijenjivale skupine mažoretkinja koje djeluju u sastavu KUD-a, a nastupile su sve mažoret formacije od najmlađih pa do seniorki, a sve one izazavle su veliku pozornost posjetitelja te zaslužile isto tako veliki pljesak za svoje nastupe.
U glazbenom djelu muzicirali su mladi glazbenici biogradske glazbene škole, a izbor glazbe bio je prigodan i baš za dušu, kako bi neki kazali. Gosti domaćeg KUD-a bili su ove godine Kulturna Udruga "Linđo" iz mjesta Ošlje Stupa, a svojim živopisnim nošnjama i dakako veselim plesovima također pobrali veliki pljesak svih prisutnih. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA