Biograd summer kolovoz 2019 1920x500

Ključevi grada u rukama karnevalske udruge "Tome Krnjeval"

Objavljeno: Subota, 09. veljače 2019. 20:14
Ocijeni
(0 glasova)

Ključevi grada Biograd, a onda dakako vlast u rukama su Karnevalske udruge "Tome Krnjeval". Kakav će program biti u ovo karnevalsko i maškarano vrijeme ostaje da vidimo. Tek preuzimanjem ključeva grada iz udruge poručuju kako je zacrtano puno toga, ali će se i nadalje "ništa ne raditi" te nekih većih promjena i nebi trebalo biti.
Zabava i veselje, šale i pošalice na svoj i tuđi račun obilježiti će ovaj karnevalski period, kako je to već dugogodišnja praksa i stari uvriježeni običaj u gradu Biogradu. Započelo je s malim dječjim Karnevalićem koji je u Sportskoj dvorani osnovne škole Biograd pokazao sav raskoš malih maškaranih skupina iz biogardskih dječjih vrtića i gostujućih vrtića, ali i maškaranih skupina odraslih iz drugih mjesta i gradova Zadarske županije i šire.
Prigodan pozdravni govor prilikom otvaranja ove maškarane svečanosti pripao je  Ines Miloš predsjednici Karnevalske udruge "Tome Krnjeval" koja je i vodila kroz čitav program događanja. Nakon što se teškom mukom "domogla" ključeva grada, koji joj je na kraju morao ustupiti dogradonačelnik Marijan Stopfer, predsjednica je obećala puno toga ali ni to, kako je kazala, ne bi bilo ništa novo, pa nećemo na to trošiti vrijeme.
Gost domaće karnevalske udruge bio je predsjednik Hrvatske udruge karnevalista Ivan Prpić iz Senja, koji je ovom prilikom pozdravio sva nazočne, te domaćoj udruzi uručio priznanja za aktivnost, te kvalitetan i sveobuhvatan rad. Kazao je kako je veliki broj ovih najmlađih, ovdje okupljenih najbolji dokaz da za nastavak kvalitetnog karnevalskog rada u gradu Biogradu nema straha.
Predstavljanje maskiranih skupina najmlađih bilo je u znaku bajki, pa su se tako u prepunoj sportskoj dvorani osnovne škole redali Crvenkapice i vukovi, Snjeguljica i sedam patuljaka, a bilo je faraona i drugih likova iz daleke prošlosti, a odnekuda su se stvorili i indijanci, irci i svemirci. Svi ti nastupi bili su živahno i šaroliko plesanje, a između maškaranih skupina nastupile su i biogradske mažoretkinje. One najmlađe u već prepoznatljivim kostimima buba mare plesale su na isto tako prepoznatljiv tekst "nije lako bubamarcu, bubamarinom muškarcu…..", a sve to zavrijedilo je veliki dugotrajni pljesak nazočne publike.
Svakako još  valja kazati kako su maškarane skupine Trogira, Primoštena, Nina, Solina, Zadra i Korčule, koji su bili gosti domaće karnevalske udruge, svojim kostimima i kraćim predstavljanjem ali i šetnjom rivom zasigurno značajno pridonijele općem ugođaju ovoga dana. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA