Priče iz šume za najmlađe

Objavljeno: Utorak, 16. srpnja 2019. 11:41
Ocijeni
(0 glasova)

Trči zeko javi svima da u šumi zamki ima…Samo ova jedna rečenica već jasno ukazuje na tematiku ove prekrasne lutkarske predstave za najmlađe koja se odigrala na Narodnom trgu ili Trgu Brce u Biogradu na Moru.
Već prepoznatljivo lutkarsko kazalište iz Splita pod nazivom Produkcija Z, koje priređuje lutkarske predstave za djecu vrtića i osnovnih škola, gostovalo je u našem gradu sa predstavom „Priče iz šume“ i bez sumnje oduševilo najmlađe, koji su interakciji s lutkama doživjeli šumski i životinjski svijet ali viđen iz njihove životinjsko šumske perspektive.
Ova  edukativna predstava obrađuje niz slikovnica koje poučavaju djecu o zanimljivostima iz biljnog i životinjskog šumskog svijeta, ali i o tome kako se ponašati u problematičnim životnim situacijama. Što dakle učiniti kada se u miran i bajkovit šumski i životinjski svijet uvuče neprijatelj, u ovom slučaju krivolovac, kako izbjeći zamke i pomoći prijateljima u nevolji, dogovaraju se šumske životinje na čelu s šumskim patuljkom i dakako  mudrom sovom. Priča je to s puno srca i topline za malene i nezaštićene šumske životinjice ali i poruka kako se i o njima kao i o samoj šumi valja više brinuti da bi se održalo njihovo prirodno okruženje.
No, nije potrebno posebno isticati kako svatko od nas može učiniti barem ponešto na tom planu. Mališani koji su pratili ovu predstavu zasigurno su naučili nešto više i vjerujemo da će njihova ljubav i razumijevanje za životinjski ali i biljni svijet biti još veće nego do sada, a onda zeko može opet pjevati kao i u ovoj priči, nebom plovi oblak bijeli, moje srce se veseli…J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA