Večer klapa na Narodnom trgu

Objavljeno: Četvrtak, 18. srpnja 2019. 14:59
Ocijeni
(0 glasova)

Mir i tišina u večernjim satima, samo zrikavci nakon vrućeg ljetnog dana i dalmatinska pjesma, dopire odnekud. Bila bi to kratka slika jučerašnjeg dana u našem gradu, jer u srcu ljeta i turističke sezone večeri su ugodne na otvorenim prostorima te se niz događanja održava baš na njima.

Tako je i ova već tradicionalna Večer klapa održana na Narodnom trgu, a nastupi klapa s područja naše i susjednih županija ponudile su različite izvedbe, odabir pjesama i vrhunsku interpretaciju, što je brojna publika ove večeri znala prepoznati, jer nagradila ih je višestrukim pljeskom za svaku izvedbu. Za sam početak i uvod u jedan rekli bismo dalmatinski ljetni ugođaj pobrinula se klapa „Bunari“ iz Vodica. Inače česti gosti grada Biograda u različitim prigodama, ova petorka zapjevala je staru poznatu „Mare moja,moj uzorje“,te nagovijestila da će cjelovečernji program biti poseban ugođaj, što se na koncu i potvrdilo. Jer nakon njih s pjesmom „Niti san ja seljanka“ i drugima, nazočnoj publici predstavila se mješovita klapa „Kolajna“ iz Zadra.

Svoj odabir pjesama za ovu večer u Biogradu izvela i ženska klapa „Karmen“ iz susjednog mjesta Turnja ,a koje su poznate i kao višestruke finalistice omiškog Festivala dalmatinskih klapa. Uslijedio je potom i nastup klape „Žirje“ jedine otočne klape s područja Šibensko Kninske županije, a potom i klapa „Kampaneli“ iz Donjih Kaštela. Za sam kraj ove večeri dalmatinskih klapa  s pjesmom „More moje, što me ne umori“ i Šibenskom baladom večer su privele kraju „Skradinke“ ženska klapa koja je  kao i turanjska klapa također bila višestruki finalist omiškog festivala.

Svakako valja naglasiti kako je i ova „Večer dalmatinskih klapa“ u gradu Biogradu bila iznimno uspješna te su je organizatori Turistička Zajednica i Grad s pravom uvrstili u program „Biogradsko ljeto 2019“. Jer nema sumnje da je uz brojna različita događanja, upravo ova večer dala jedan poseban  štih i obilježje  cjelokupnom ljetnom programu. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA