Biogradska šetnica, ponuda obilja i raznolikosti

Objavljeno: Petak, 19. srpnja 2019. 13:25
Ocijeni
(0 glasova)

Šarolikost ili jednostavnije rečeno „ljetni šušur“ obilježja su ljetne turističke sezone u gradu Biogradu.
Kako smo upravo zakoračili u punu turističku sezonu, tako je i ponuda namijenjena turistima sve bogatija i raznovrsnija. Uz one standardne turističke usluge i večernja događanja, tu je kao i svake godine veliki i raznovrstan izbor usluga, hrane i pića te zabave tijekom dana, odnosno boravka na plaži ili pak šetnje u predvečerje.
Jedno od posebnih mjesta te vrste je i biogradska šetnica sa svojim štandovima i neizostavnim šarenilom a koja  ovo mjesto svakako čini posebnim. Ona i unatoč primjedbama nekih žitelja o njezinom neestetskom izgledu bez sumnje ima svoju draž i opravdava svoje postojanje. Što se sve kupuje ili ne kupuje, kakve se usluge traže više ili manje, te koji je od oblika zabave i razonode na tom potezu najzanimljiviji, teško je reći. Svakako da neki od koncesionara jesu, dok drugi nisu zadovoljni prometom, ipak se kupuje, svatko u svojim granicama, no ipak se troši. Vidi se to kada se prošeta duž šetnice, a što smo mi i učinili.
Od hrane, uglavnom onih takozvanih brzih zalogaja ili pak zalogaja s nogu, što je najvjerodostojnije, svakako prednjače pizze, krafne ili peciva, voće i voćni pripravci u obliku raznih sokova i slično.  Zatim neizostavni kuhani kukuruz, šećerna pjena te dakako sladoledi čijim bojama i okusima je doista teško odoljeti.
Zabavni park i igre posebna su priča za brojne mališane koji svoje roditelje naprosto vuku kako bi se provozali u nekim od autića te najmodernijim vrtuljcima, dok oni stariji također često zaigraju neku od igara poput karambola i slično. Štandovi ljetnom odjećom i obućom, suvenirima, slikama i brojnim drugim vrstama roba također dobro rade ili su barem dobro posjećeni. Vidi se to na slikama koje donosimo, a  kada se toliko razgleda, bez sumnje se  nešto i kupi. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA