Biograd summer 2806 2018 web banner

LAG LAURA organizira edukativnu radionicu

Objavljeno: Ponedjeljak, 11. rujna 2017. 07:52
Ocijeni
(0 glasova)

"Korištenje postojećih agrarnih sirovina za vrhunske kozmetičke proizvode" naziv je edukativne radionice koja će se održati u gradu Biogradu. Ovu radonicu organizira lokalna akcija grupa "Laura" u suradnji sa tvrtkom Primitivance d.o.o., a namijenjena je svim OPG-ima i drugim malim (ekološkim) poljoprivrednim proizvođačima Zadarske i Šibenske županije.

Riječ je o radionici koja je dio projekta "L aventure en Primitivance", a koji za cilj ima potaknuti male proizvođače na ekološku proizvodnju, certifikaciju i preradu već postpojećih agrarnih sirovina u kozmetičke pripravke. Naime, trenutačno se, usprkos visokoj kvaliteti domaćih poljoprivrednih proizvoda te velikom potencijalu proizvođača u ruralnim sredinama, većina sirovina potrebnih za izradu prirodne kozmetike u Hrvatskoj uvozi.

Projekt pokretanja kozmetičkog brenda probne linije luksuznog seruma pri čijoj se proizvodnji koriste isključivo prirodne sirovina dalmatinskog podneblja prepoznat je i podržan od strane ACT Grupe, konzorcija društvenih poduzeća koji osnažuje ekosustav društvene ekonomije u Hrvatskoj. "L aventure en Primitivance" jedan je od šest pobjednika i dobitnika potpore na nartječaju "Pokreni nešto svoje" u 2017. godini, razvojnog programa ACT Grupe namijenjenog poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima čiji će projekt imati pozitivan utjecaj na društvo i okoliš. Spomenuta radionica održati će se u srijedu 13. ovog mjeseca s početkom u 19 sati u prostorijama LAGUR-a "Lostura" (prizemlje Hotela In). Svakako valja napomenuti da je radionica potpuno besplatna te su svi zainteresirani dobro došli. Predavanje će održati mr. sc. Srećko Gross, farmaceut, znanstvenik, inovator te strastveni maslinar s dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji prirodnih dijetetskih i kozmetičkih proizvoda. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA