Uspješno startala s radom i Glazbena škola

Objavljeno: Srijeda, 04. listopada 2017. 08:13
Ocijeni
(0 glasova)

Početkom nove školske godine u gradu Biogradu startala je s radom i Glazbena škola, točnije Odjel glazbene škole koji djeluje u sklopu biogradske OŠ. O radu ovog glazbenog odjela broju polaznika i dobro ekipiranom kadru, kazao nam je nešto više ravnatelj škole prof. Jordanko Miloš.
Ove školske godine glazbena škola i unatoč izmjenama stručnog kadra startala je na vrijeme s teoretskom i individualnom nastavom, kazao je on. U prvi razred upisano je 26 učenika, te ukupan broj polaznika glazbene škole od prvog do šestog razreda iznosi ukupno 101 učenik plus 25 učenika koji se nalaze u takozvanom pripremnom razredu. Kao i svake godine izrađen je kurikulum aktivnosti škole s kojim smo obuhvatili sve izvanškolske aktivnosti, a u ovom slučaju nastupe, smotre, natjecanja, terensku nastavu i slično. Posebno bih istaknuo naš školski orkestar koji broji 22 člana, te pjevački zbor koji ima 32 člana. Od ove školske godine oformili smo i jedan kvartet, te kvintet, koji su također već započeli s radom odnosno pripremama za nastupe i natjecanja.
Voditelj glazbenog odjela škole je Željko Dretović koji ujedno predaje tamburu, zatim tu su Đurđica Vincetić i Ivana Barišić koje predaju klavir, Lucija Butina flautu, te Antonija Baus klarinet,  zatim Alfred Trojan i Ivan Šare koji predaju gitaru, te Hedija Barić i Diana Dundović zadužene su za solfeggio i zbor, kazao je uz ostalo prof. Miloš. Nakon valjanog rada i dodatnih priprema za polaznike ove škole slijede nastupi i natjecanja, a s kojih će se vjerujemo kao i do sada vraćati s priznanjima i nagradama. Za vrijeme našeg posjeta glazbenoj školi zatekli smo nekoliko mališana koji su došli na sat klavira, flaute i gitare. Uz pomoć dvije mlade buduće profesorice glazbe Ivane Barišić za klavir i Lucije Butina za flautu pokazali su što su do sada naučili i kako kažu jedva čekaju da nauče još više. Ivana i Lucija simaptične mlade studentice upravo završavaju studij glazbe na Umjetničkoj akademiji u Splitu, sretne su što imaju priliku i prije konačne diplome okusiti rad u praksi. To je dragocjeno iskustvo kazale su nam one i radujemo se što imamo priliku raditi s djecom. Ovi naši učenici su talentirani i disciplinirani, voljni učiti i to nas najviše veseli, kazale su nam one. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA