Regata Svete Stošije u čast Dana Grada

Objavljeno: Nedjelja, 14. siječnja 2018. 17:28
Ocijeni
(0 glasova)

Gradu Biogradu na Moru za njegov Dan i blagdan Sv. Stošije upriličena je i ove godine već tradicionalna regata koju ovim povodom već niz godina organizira "Yacht klub" Biograd.
Tako su nedjelju po lijepom i za jedrenje pogodnom vremenu, isplovile jedrilice iz stare gradske luke na jedrenje pašmanskim kanalom, a što je bio doista lijep prizor. U ovogodišnjoj regati natječe se 70 jedriličara na 15 brodova, a dolaze iz svih naših krajeva, kazao nam je Gordan Borčilo predsjednik biogradskog Yacht cluba. Ima ih iz Zadra, Vodica, Zagreba, te drugih mjesta, a kao i do sada tu je i veliki broj iz Slovenije.
Zanimljivost ovih regata jeste u činjenici da u njima sudjeluje i znatan broj onih koji nisu pravi jedriličari već su se u jedrenju okušali po prvi put. Naime, zahvaljujući suradnji koju grad Biograd na Moru ima sa mnogim gradovima, a čiji su predstavnici nazočili proslavi Dana grada, mnogi od njih željeli su se okušati i u jedrenju i na taj način dati svoj doprinos ovoj svečanosti. Isto tako raduje činjenica da imamo i dosta žena, a ove godine eto čak dva broda sa ženskom posadom. Mnogi od klubova već su nam stari znanci, među kojima i Yacht klub iz Samobora, a tu dugogodišnju dobru suradnju okrunit ćemo ove godine pobratinstvom.
Zajedno ćemo zasaditi maslinu koja je simbol mira i prijateljstva, te uz proglašenje pobjednika, iako smo zapravo to svi mi, dodijeliti pehare uz druženje i zakusku.
Inače ovo je prva regata krstaša s kojom mi zapravo otvaramo jadransku sezonu, a potom nam za oko dva tjedna slijedi Karnevalska regata, zatim slijedi ona za Valentinovo i...jedrimo dalje, zaključio je Borčilo.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA