Održana priredba "Tebi Grade"

Objavljeno: Ponedjeljak, 15. siječnja 2018. 14:56
Ocijeni
(0 glasova)

Tradicionalna priredba koja se gradu Biogradu za njegov dan održava već niz godina svakako je ona glazbeno plesna, koju organizira domaće KUD „Kralj Tomislav“.
Tako je i ove godine domaće Kulturno umjetničko društvo upriličilo bogat i raznovrstan program koji se održao u sportskoj dvorani biogradske Osnovne škole. Na samom početku programa kako i priliči ovakvoj prigodi, članice folklorne skupine društva „Kralj Tomislav“ otvorile su cjelovečernji program pjesmom i plesom i to dakako već prepoznatljivim biogradskim kolom.
Nakon početnih taktova i plesnih koraka u dvorani su se „rasplesali“ gostujući ansambli, a to su ove godine plesni ansambl Matice Hrvatske iz Tomislavgrada, kao i njihov pjevački zbor “Bura“, a potom i folklorno društvo „Češka beseda“ iz Kočanice. Predstavnice, odnosno voditeljice ovih gostujućih skupina u razgovoru s voditeljicom programa Brankom Pelicarić, predstavile su svoja društva, govorile o njihovim nastupima, gostovanjima i nagradama, te dakako izrazile zadovoljstvo što su gosti grada Biograda u ovoj slavljeničkoj prilici, te naglasile kako očekuju i uzvratno gostovanje biogradskog KUD-a u njihovim mjestima.
Plesove, pjesme i bogato ukrašene i lijepe nošnje, te temperamentne nastupe izvođača nije lako opisati. Njih jednostavno treba vidjeti i doživjeti. Jednako tako vrijedilo je vidjeti i doživjeti višestruke nastupe domaćih mažoretkinja, a valja kazati kako su nastupile sve formacije i to od onih najmanjih pa sve do najstarijih odnosno seniorki. Sve one vrijedno vježbaju i zaslužile su svaku pohvalu za trud, a i rezltate koji su vidljivi i na ovom nastupu kazala nam je Nives Jeličić predsjednica KUD “Kralj Tomislav“ u čijem sastavu djeluju i biogradske mažoretkinje. Uskoro im slijede natjecanja, a ove godine kao i do sada, očekujemo od njih najblaže rečeno visok plasman.
I dok su članovi domaćeg društva i gosti predstavljali tradicijske običaje, pjesme plesove, dotle su mažoretkinje plesale na suvremene glazbene brojeve, što je stvorilo zanimljivu kombinaciju i ljepotu u kojoj je mogao uživati svatko na svoj način. Da je to bio dobar provjereni recept za zabavu najbolje potvrđuje prepuna sportske dvorana biogradske osnovne škole.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA