Ugledni svjetski profesori slavistike u Zavičajnom muzeju

Objavljeno: Petak, 19. siječnja 2018. 07:20
Ocijeni
(0 glasova)

Zavičajni muzej grada Biograda na Moru ugostio je poznate slaviste koji na području Hrvatske obavljaju istraživanja o uporabi glagoljice. Naime, japanski slavist i redoviti profesor Sveučilišta "Hokkaido" u gradu Sapporo u Japanu Motoki Nomachi i njegova kolegica Alesandra Salamurović sa  Sveučilišta "F.Schiller" u Jeni u Njemačkoj, ekipa su koja obilazi područje Hrvatske proučavajući temu uporabe glagoljice u Hrvatskoj u današenjm kontekstu.
U sklopu istraživanja obuhvaćen je posjet gradu Zadru i Zadarskoj županiji, koja je jak glagoljaški centar, ili kako to mi volimo kazati i koljevka glagoljice. Uz Grad Zadar ugledni profesori posjetili su i biogradski Zavičajni muzej koji im je predstavio ravnatelj Draženko Samradžić. Razgledali su našu zbirku glagoljice, uručili smo im kataloge, a sa zanimanjem su razgledali i druge zbirke i eksponate iz našeg bogatog muzejskog fundusa. Izrazili su zadovoljstvo do sada viđenim, a bogatstvo glagoljaštva na ovom području zasigurno će obogatiti njihova iskustva, kazali su u razgovoru ravnatelju Samardžiću.
Nakon grada Biograda na Moru ugledni profesori posjetili su i osnovnu školu u Svetom Filipu i Jakovu gdje se glagoljica uči i kao izvan nastavni predmet, što će bez sumnje zanimati ove stručnjake i profesore slavistike.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA