Udruga "Tome Krnjeval" preuzela ključeve grada

Objavljeno: Ponedjeljak, 29. siječnja 2018. 08:08
Ocijeni
(0 glasova)

Ove subote u poslijepodnevnim satima došlo je do promjene vlasti u Gradu Biogradu na Moru, jer nakon što su najmlađi Biograđani pokazali svoje karnevalske afinitete, učinili su to i oni stariji. Naime, Karnevalska udruga "Tome Krnjeval" pojačana brojnim maškaranim skupinama iz čitave Hrvatske, na biogradskoj je rivi otvoreno zatražila ključeve grada, kojim će do pokladnog utorka 13. veljače i upravljati.
Kako je to bilo i ranijih godina u ovo vrijeme, maškarane skupine preuzimaju vlast u svoje ruke i nastaje niz "maškaranih" događanja u gradu i njegovoj okolici. Plesovi pod maskama, natjecanja najboljih maski, te zabava i ples na svakom koraku, samo su dio karnevalskog ludila koje pomalo zahvaća sve nas. Grad Biograd na Moru i Turistička zajednica grada podržali su održavanje ovogodišnjeg Zimskog karnevala, koji će ako je suditi po početnom raspoloženju biti na visokoj razini. Krajnje je vrijeme da preuzmemo vlast u svoje ruke, kako bi nam svima bilo bolje ili barem veselije, kazala je Ines Miloš predsjednica biogradske Karnevalske udruge "Tome Krnjeval", zatraživši da joj dogradonačelnik Marijan Stopfer preda ključ grada. Kako nije imao dovoljno argumenata da se obrani, dogradonačelnik joj je bez borbe uručio ključ, uz napomenu da će se sadašnja vlast otići malo odmoriti. Od čega, pitala je predsjednica, u ime udruge i žitelja grada. Obećala je svima sve i svašta, a to i nije ništa novo ni neobično, navikli smo mi na sve to, jer otkud bi inače bila ona iz naroda "obećanje ludom radovanje".
No, šalu na stranu, ovo subotnje poslijepodne proteklo je bez sumnje u veselom raspoloženju, pjesmi i plesu, te lijepim kostimima gostujućih skupina, a koje su došle iz čitave Hrvatske od Istre do Slavonije, te uveselile na žalost, malobrojnu publiku na biogradskoj rivi. Svakako valja kazati kako će velika i završna karnevalska povorka te sve ono što uz nju ide optužba, obrana i presuda krivcu za sve dosadašnje probleme, održati na pokladni utorak 13. veljače također na rivi u gradu Biogradu na Moru. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA