Docek Biograd 2019 web 1

"Ruska emigracija u kontekstu razvoja Hrvatske znanosti i kulture"

Objavljeno: Srijeda, 28. veljače 2018. 08:46
Ocijeni
(0 glasova)

Naziv je to izložbe koju je upriličio Zavičajni muzej Biograda i Državni arhiv Zadra, a pod pokroviteljstvom Grada Biograda na Moru. Na ovoj izložbi biti će predstavljeni najznačajniji pojedinci čija su dijela trajno ugrađena u hrvatsku znanost, povijest i kulturu. O toj temi govoriti će ugledni stručnjaci, a poseban naglasak biti će na ruskom emigrantu točnije Armejcu, Vaganu Maliku Kraganjanu koji je znatno obilježio jedno razdoblje u razvoju grada Biograda na Moru, te ga s pravom nazivamo i osnivač biogradskog turizma.
Poznato je naime da je gospodin Karaganjan, koji je po struci bio dipl. ing. arhitekture, građevinski poduzetnik i hotelijer sagradio prvi biogradski hotel "Ilirija" koji je otvoren 5. svibnja 1934. godine. Bio je to veliki događaj za grad i širu okolicu i zapravo značajan doprinos razvoju turizma na ovom području.
Svakako valja naglasiti da se na otvorenju ovog hotela pjevala i slavna operna diva Zinka Kunc. Izložba na kojoj će biti predstavljni Karaganjan i drugi uspješni i zaslužni ruski emigranti biti će otvorena u prostorijama Zavičajnog muzeja grada u četvrtak 01. ožujka s početkom u 18 sati.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA