Gastro Biograd 2018.

Objavljeno: Subota, 23. lipnja 2018. 23:56
Ocijeni
(0 glasova)

Pod nazivom „Gastro Biograd 2018“ održana je ove godine manifestacija koja je već dugi niz godina održava u gradu Biogradu na Moru, a riječ je o najdužem stolu koji se protezao duž rive i preko 1.200 metara. Ove godine u nešto izmjenjenom obliku, no s jednakom namjenom, a to je predstavljanje domaće gastro ponude prvenstveno iz naše, ali i susjednih zemalja.

Sama manifestacija primijenila je koncepciju ali i lokaciju te je biogradsku rivu zamijenila šetnica i prostor do uvale Dražica uključivši bazen biogradske „Ilirije“ gdje se i održavao veći dio događanja, a posebno zabavnog programa za što je bazen bez sumnje i najpogodniji.

Program događanja ovogodišnje manifestacije upriličili su Turistička zajednica grada Biograda, Grad Biograd na Moru i hotelska kuća „Ilirija“ d.d. Novost ove godine je i poseban prostor Gastro zone, a za što je posjetiteljima bila potrebna gastro putovnica s kojom su onda mogli kušati sve što se u tom prostoru nudilo i pripremalo. Na štandovima duž šetnice domaći proizvođači, OPG-ovi i udruge nudili su svoje proizvode, a veliki broj posjetitelja mogao je doista uživati.

Početak ovogodišnjeg Gastro spektakla otvorio dogradonačelnik grada Biograda Marijan Stopfer koji je kazao kako turistička sezona u gradu počinje sve ranije pa je tako i ove godine počela već koncem travnja uključivši 1. svibanj takozvanim Slovenskim vikendom, a Gastro Biograd samo je nastavak brojnih priredbi i manifestacija koje će uslijediti još do konca sezone odnosno turističke godine. Zahvaljujemo hotelskoj kući „Ilirija“ koja je ponudila prostor i preuzela dio organizacije i dakako našim ugostiteljima koji su se i ove godine odazvali te svojim učešćem kao i ranijih godina znatno doprinjeli uspješnosti i prepoznatljivosti ove manifestacije. Program događanja na bazenu Ilirije vodili su domaća novinarka i voditeljica BnM radija Branka Pelicarić, zatim poznati zadarski voditelj Igor Jelinić-Toto, te neponovljivi Davor Dretar-Drele.

Svi oni stigli su na bazen predvođeni Gradskom glazbom, domaćim KUD-om Kralj Tomislav“ i njihovim gostima te mažoretkinjama koje su kao i obično plijenile pozornost šetnjom duž rive sve do bazena. U samoj Gastro zoni veliki izbor slanih i slatkih zalogaja domaćih ugostitelja, te Ilirije koja na svim većim događanjima u gradu sudjeluje s već prepoznatljivim fritajama od nekoliko stotina porcija, ovom je prigodom ponudila rižot s plodovima mora, koji je bio kako neki kažu „za prste polizat“.

No uz spizu, posebnost ove večeri bio je svakako gastro dvoboj vrhunskih hrvatskih master chefova Branka Ognjenovića i Davida Skoke. Ukrstivši kuhače pripremali su pred znatiželjnim posjetiteljima, svoje specijalitete, Skoko ribu, a Ognjenović meso. Čitav tijek pripreme jela njegovo ukrašavanje, serviranje i kušanje bilo je svakako posebnost ove večeri. Tko je bio bolji ili što je bilo bolje, sigurno pogađate, u konačnici nije utvrđeno, jer netko više voli ovo, a drugi ono. Osim toga i stara latinska izreka kaže „De gustibus non est disputandum“ da se o ukusima ne raspravlja, a što je sigurno točno.

Svakako još valja naglsiti da je konac ove večeri završio uz glazbeni nastup Mladena Grdovića, a drugu večer u istom prostoru nastupit će Ivan Zak. J.F..

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA