Program društveno poticane stanogradnje (POS) - 2. natječaj Biograd na Moru

Novo!Konačna lista reda prvenstva

08.04.2016.

II. Javni natječaj za kupnju stana iz POS-a

23.11.2015.

Program društveno poticane stanogradnje (POS) Biograd na Moru

Konačna lista reda prvenstva

04.11.2015.

Javni natječaj za kupnju stana iz POS-a

22.07.2015.
Za čišći i ljepši Biograd!Gradska glazba

Stota obljetnica djelovanja Gradske glazbe Biograd

"Obilježiti stoljeće djelovanja u društvenom i kulturnom životu grada velika je stvar. Gradska glazba Biograd danas se može pohvaliti tom činjenicom i s ponosom proslaviti svoju obljetnicu", kazao je u svom obraćanju biogradskim glazbarima Darko Eškinja, predsjednik Skupštine Gradske glazbe Biograd na svečanoj sjednici održanoj u povodu 100. obljetnice utemeljenja i njenog djelovanja.

"U tom dugom razdoblju od jednog stoljeća, njenu ulogu u kulturnom, političkom i društvenom životu nije potrebno posebno isticati. Usprkos nekim kratkim prekidima, Gradska glazba se uspjela očuvati, te do danas prerasla u suvremeno i kvalitetno glazbeno društvo, koje ima iza sebe na tisuće odsviranih budnica, koncerata i nastupa. Bez naše Gradske glazbe danas ne možemo ni zamisliti neko važnije događanje u Biogradu, rekao je Eškinja.

U nazočnosti velikog broja glazbara, bivših i sadašnjih članova, te njihovih gostiju iz susjednih mjesta, ovom svečanom skupu nazočio je i stručni suradnik za kulturu pri Hrvatskom saboru prof. Dražen Jelavić. U čast jubileja uručio je biogradskoj Gradskoj glazbi povelju za svekoliki doprinos i obogaćivanje hrvatske glazbene kulture. Primivši ovo vrijedno priznanje predsjednik Upravnog odbora Gradske glazbe Biograd Ivica Ivanović, uz riječi zahvale, istaknuo je i posebno zadovoljstvo što je upravo sadašnjem naraštaju glazbenika pripala čast da primi ovo važno priznanje.

- Koristim ovu prigodu da se od srca zahvalim svima koji su na bilo koji način dali doprinos da naša Gradska glazba danas bude to što jest u ovom gradu. Godinama su se izmjenjivali naraštaji naših gradskih glazbara koji su u njen rad i očuvanje utkali nesebičan trud, rad i odricanje te im ovom prilikom svima čestitamo i zahvaljujemo, rekao je Ivanović.

Na svečanosti je uručeno preko stotinu zahvalnica bivšim i sadašnjim članovima Gradske glazbe Biograd, a druženje je nastavljeno uz domjenak i dakako, glazbu u hotelu Kornati.


Stota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe Biograd

 

Objavljeno Utorak, 15. Prosinac 2009. godine

Obavijesti

JAVNI OGLASOdlukom predsjednice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Zadru od 10. listopada 2016., otvorena je zemljišna knjiga formirana u postupku obnove zemljišne knjige za k.o....

20.10.2016

Više obavijesti

Događanja

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici BiogradPovodom mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Biograd 20. listopada s početkom u 18 sati, gostovat će zadarski pisac Želimir...

19.10.2016

Više događanja

Fotogalerije

Snimci kasnoga ljeta i rane jeseni  /   11.10.2016

Spomenici moga grada  /   30.09.2016