Gnalic Project - Photogrammetry
Za čišći i ljepši Biograd!Gradska glazba

Stota obljetnica djelovanja Gradske glazbe Biograd

"Obilježiti stoljeće djelovanja u društvenom i kulturnom životu grada velika je stvar. Gradska glazba Biograd danas se može pohvaliti tom činjenicom i s ponosom proslaviti svoju obljetnicu", kazao je u svom obraćanju biogradskim glazbarima Darko Eškinja, predsjednik Skupštine Gradske glazbe Biograd na svečanoj sjednici održanoj u povodu 100. obljetnice utemeljenja i njenog djelovanja.

"U tom dugom razdoblju od jednog stoljeća, njenu ulogu u kulturnom, političkom i društvenom životu nije potrebno posebno isticati. Usprkos nekim kratkim prekidima, Gradska glazba se uspjela očuvati, te do danas prerasla u suvremeno i kvalitetno glazbeno društvo, koje ima iza sebe na tisuće odsviranih budnica, koncerata i nastupa. Bez naše Gradske glazbe danas ne možemo ni zamisliti neko važnije događanje u Biogradu, rekao je Eškinja.

U nazočnosti velikog broja glazbara, bivših i sadašnjih članova, te njihovih gostiju iz susjednih mjesta, ovom svečanom skupu nazočio je i stručni suradnik za kulturu pri Hrvatskom saboru prof. Dražen Jelavić. U čast jubileja uručio je biogradskoj Gradskoj glazbi povelju za svekoliki doprinos i obogaćivanje hrvatske glazbene kulture. Primivši ovo vrijedno priznanje predsjednik Upravnog odbora Gradske glazbe Biograd Ivica Ivanović, uz riječi zahvale, istaknuo je i posebno zadovoljstvo što je upravo sadašnjem naraštaju glazbenika pripala čast da primi ovo važno priznanje.

- Koristim ovu prigodu da se od srca zahvalim svima koji su na bilo koji način dali doprinos da naša Gradska glazba danas bude to što jest u ovom gradu. Godinama su se izmjenjivali naraštaji naših gradskih glazbara koji su u njen rad i očuvanje utkali nesebičan trud, rad i odricanje te im ovom prilikom svima čestitamo i zahvaljujemo, rekao je Ivanović.

Na svečanosti je uručeno preko stotinu zahvalnica bivšim i sadašnjim članovima Gradske glazbe Biograd, a druženje je nastavljeno uz domjenak i dakako, glazbu u hotelu Kornati.


Stota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe BiogradStota obljetnica djelovanja Gradske glazbe Biograd

 

Objavljeno Utorak, 15. Prosinac 2009. godine

Obavijesti

JAVNA RASPRAVA o prijedlogu 3. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Biograda na MoruNa temelju članka 96. Zakona o prostornom uređenju ("Narodne novine" broj 153/13) i Odluke o utvrđivanju prijedloga 3. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada...

01.04.2015

Više obavijesti

Događanja

Program aktivnosti povodom Dana Grada Biograda na MoruPROGRAM AKTIVNOSTI POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA GRADA BIOGRADA NA MORU I BLAGDANA SV. STOŠIJE NEBESKE ZAŠTITNICE...

12.01.2015

Više događanja

Fotogalerije

Uskršnji sajam  /   26.03.2015

Karnevalska povorka 2015  /   19.02.2015