Započinje 7. ciklus programa radionica za roditelje "Rastimo zajedno"

Objavljeno: Petak, 19. siječnja 2018. 13:30

Dječji vrtić "Biograd" i Društvo Naša Djeca Biograd u srijedu 24. siječnja 2018. započinju novi ciklus programa radionica za roditelje "Rastimo zajedno".
U današnje vrijeme kada se susreću s mnoštvom poruka o poželjnom načinu podizanja djece, roditelji često imaju pitanja i nedoumice. Postavljate li sebi kao roditelj neka od ovih pitanja:Postupam li dobro? Što mojem djetetu zaista treba? Činim li dovoljno? Kako raditi ono što je najbolje za dijete, a pri tome ne zanemariti sebe? Jesam li prestrog ili preblag, dosljedan ili nedosljedan? Kako postaviti djetetu granice?
Imate li takvih pitanja i dvojbi pozivamo vas da nam se pridružite na radionicama "Rastimo zajedno" u kojima ćemo učiti i rasti zajedno s našom djecom.

Svrha Programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.
Glavni cilj Programa je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja. Uz to, preispituju se vrijednosti u podlozi vlastitog roditeljstva, uči o potrebama djece i roditelja i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine i odgovara na druga pitanja za koja roditelji izraze interes.

Program je podijeljen u jedanaest konceptualno i tematski povezanih radionica koje će se održavati jednom tjedno (srijeda) u trajanju od dva sata. Radionice su besplatne,a teme su:
1. Roditelji 21. stoljeća
2. Četiri stupa roditeljstva
3. Roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djeteta
4. Sva naša djeca i kako ih volimo
5. Slušanje – važna vještina roditeljstva
6. Kako dijete uči o svijetu oko sebe?
7. Postavljanje granica: zašto i kako?
8. Biramo i kreiramo rješenja
9. Roditeljske odgovornosti i još poneka pitanja
10. Biti roditelj: utjecaji i izbori
11. Završetak i novi početak
Radionice će provoditi pedagoginja dječjeg vrtića "Biograd" Višnja Milačić Žurić i odgojiteljica dječjeg vrtića "Biograd" Antonija Kolačko koje su ujedno i članice društva Naša djeca Biograd.

Ukoliko želite sudjelovati, javite se na broj mobitela 092 118 7474, stoji u obnavijesti J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA