Gastro stol od 2. - 4. lipnja 2017. godine

Objavljeno: Petak, 26. svibnja 2017. 14:18
Ocijeni
(0 glasova)

Grad Biograd na Moru i Turistička zajednica Grada Biograda na Moru tradicionalno, već 12. godinu zaredom organiziraju Festival izvorne hrane, pića, delicija, suvenira i folklora objedinjenog pod nazivom GASTRO STOL 2017.

Festival se održava od 02. do 04. lipnja 2017. godine u gradu Biogradu na Moru na rivi, na Obali kralja Petra Krešimira IV. Svečano otvorenje Festivala je u petak 02. lipnja 2017. godine koje počinje defileom svih sudionika u 19:30 h.

Na samoj rivi  posjetitelji  imaju priliku vidjeti kako se pripremaju mnoga  tradicionalna dalmatinska i kontinentalna jela poput fritaje od 2 tisuće jaja, poljičkog soparnika, prisnaca promjera jedan metar, rižoto od morskih plodova, pašte-fažol,  ćobanca, neretvanskog brudeta od jegulja i mnogih drugih jela. Organizirali smo tri dana vrhunske zabave gdje će biti za svakoga ponešto pa će tako tijekom tri dana trajanja manifestacije  nastupati razni ulični zabavljači, klape će promenadno pjevati na rivi među posjetiteljima kako bi im približili dio dalmatinske tradicije, a na dvije pozornice na rivi izmjenjivati će se poznati hrvatski glazbenici: Maja Šuput, Gustafi, Učiteljice, Marijan Ban i Dikatatori, Jakša Jordes,...

Gastro stol otvara vrata turističkoj sezoni  stoga i ove godine očekujemo rekordan broj kako izlagača tako i posjetitelja. Inače, Gastro stol svake godine posjeti više od 25 tisuća ljudi iz zemlje i inozemstva. Manifestacija je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva turizma te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Dodatne informacije

  • Trajanje: 02. - 04. lipnja 2017. godine

Foto galerija

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA