Predavanje i predstavljanje knjige "Želim dotaknuti nebo" Mateja Perkova

Objavljeno: Utorak, 30. siječnja 2018. 07:56
Ocijeni
(0 glasova)

Pozivamo Vas na gostovanje mladog putopisca i planinara Mateja Perkova uz promociju knjige Želim dotaknuti nebo

PETAK 2. VELJAČE 2018. U 18 SATI U GRADSKOJ KNJIŽNICI BIOGRAD NA MORU

Ovo je prva hrvatska ekspedicija "od mora do vrha", a cilj je bio upoznati ljepote Maroka uspinjući se na najviši vrh sjeverne Afrike Toubkal (4167m) startajući od obale Atlantskog oceana. U sklopu ekspedicije koja je trajala mjesec dana Matej je ispenjano još nekoliko izazovnih visokih vrhova u masivu centralnog gorja Atlas, a mladi putopisac posjetio je i marokanska urbana središta Marrakesh, romantičnu Casablancu i prijestolnicu Rabat. Zanimljivo predavanje o jedinstvenoj ekspediciji popraćeno je brojnim lijepim fotografijama koja nastoje publici približiti šarenilo Maroka i ljepotu najatraktivnije afričke planine koja razdvaja Mediteran i Saharu.
U sklopu predavanja bit će i predstavljena nova Matejeva knjiga „Želim dotaknuti nebo“. U svojoj knjizi, na 300-injak stranica uz mnoštvo zanimljivih fotografija, autor se potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Uz opise svojih uspona Matej Perkov također samokritički sagledava svoje odluke, razmišljajući o emocionalnom i duhovnom spajanju s planinom.
Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.

Radujemo se Vašem dolasku!

Tihana Jurišić
Gradska knjižnica Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA