75th banner e

OTVORENJE IZLOŽBE "MAGIČNA MOČVARA"

Objavljeno: Ponedjeljak, 21. svibnja 2018. 09:24
Ocijeni
(0 glasova)

Povodom obilježavanja Dana Natura 2000 (21. svibnja), Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske (22. svibnja) te Europskog dana parkova (24. svibnja), Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar će predstaviti radove učenika na temu biološke raznolikosti Parka prirode Vransko jezero. Radovi su nastali u suradnji s Javnom ustanovom Parka, kao težnja da se prirodno bogatstvo Parka pretoči u inspirativna djela. Učenici su kroz promatranja i analiziranje došli do originalnih likovnih rješenja, ali i prepoznali svoj zavičaj kao prirodnu vrijednost koju je potrebno očuvati za sljedeće naraštaje.
Ovaj zanimljiv spoj znanosti i umjetnosti rezultirao je izložbom pod nazivom "Magična močvara" čije će otvorenje biti u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine u 13:00 sati u prostoru Muzeja grada Zadra (Poljana pape Aleksandra III b.b.). Radovi će biti izloženi u periodu od 21. - 27. svibnja 2018. godine.
Vransko jezero je najveće prirodno, boćato i stalno vodeno tijelo u Hrvatskoj. Ujedno je i jedno od posljednjih močvarnih staništa Mediterana, jedno od najvažnijih područja za preletničke, zimujuće i gnijezdeće populacije ptica u Europi, od kojih su brojne rijetke i ugrožene vrste. O značaju jezera svjedoči i činjenica da je 2013. godine uvršteno na Ramsarski popis međunarodno važnih močvarnih staništa. Osim pticama, jezero je dom velikom broju različitih biljnih i životinjskih vrsta.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA