30. listopada 2022.

Raskoš i šarenilo pekarskih i slastičarskih proizvoda uz obilježavanje Dana kruha

Ruke mijem, brašno sijem, kapica na glavi, mijesim tijesto tako vješto, ja sam pekar pravi! Peć se žari, u nju stavim kruščiće po redu, kora glatka, bit će slatka kad je djeca jedu! Ovo je samo jedna od pjesmica koju su biogradski mališani izrecitirali okupljenima u dječjem vrtiću "Ivana Brlić Mažuranić", a u povodu obilježavanja Dana kruha.

Ovu veliku i slasnu feštu biogradskih mališana koju su pripremili sa svojim odgojiteljicama i roditeljima blagoslovio je biogradski svećenik don Dario Tičić te uz zajedničku molitvu kazao kako su upravo ovi mališani budućnost grada.
Sve pripremljene delicije koje su se mogle vidjeti i kušati djelo su vrijednih ruku mališana i njihovih roditelja, a suradnja s njima više je nego dobra, kazale su nam „tete“ iz vrtića. Tijekom čitavog tjedna i u vrtiću se mijesilo, peklo s puno ljubavi i dobre volje, ali i dobru suradnju s vrtićkom kuhinjom koja se morala prilagoditi ovim dodatnim aktivnostima.

No, gdje ima volje ima i načina, kaže se, pa tako i ovo naše uzajamno razumijevanje i zajedništvo daje rezultate, kažu odgojiteljice. A rezultati su itekako vidljivi, jer proizvodima od brašna slanim i slatkim delicijama svih oblika i okusa teško je bilo odoljeti.

Potvrdili su to i uzvanici koji su došli podržati ovaj skup i temu kruha, brašna i prehrane uopće o kojoj se ovih dana malo više govorilo, učilo .… Ispred Gradske uprave nazočna je bila pročelnica Drina Bešinić, predsjednica GV Ivana Stamičar, te drugi, a domaćini su samo nudili, nudili…

Bilo je to dostojno obilježavanje Dana kruha-dana zahvalnosti za plodove zemlje koji se ovih dana obilježavaju diljem svijeta, a u biogradskom dječjem vrtiću to je već i dugogodišnja tradicija. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA