08. studenoga 2022.

"Priče gospodina Interneta"

"Dopusti da se predstavim. Ja sam Gospodin Internet, glavom, bradom i ekranom. Ovaj šareni svijet pun je čuda, tajni, skrivenih blaga i pitanja koja traže odgovore, a tada na scenu stupam ja."

Tako se čitateljima i korisnicima predstavlja Gospodin Internet glavni lik knjige koju su pripremile Lana Roje Miličević i Hana Lukas Midžić. Ova knjiga, zbirka je priča o blagodatima i opasnostima interneta predstavljena je u biogradskoj Gradskoj knjižnici, a kako je namijenjena mladima uzrasta između 8. i 14. godina, posjetitelji su bili učenici sedmih razreda biogradske osnovne škole.

Prednost ove knjige je u tome što na jednostavan, zabavan, ali i poučan način educira mlade o pametnoj upotrebi internetskih sadržaja. Mladi su za ovu temu pokazali veliko zanimanje i rado surađivali, uz dakako bezbroj pitanja, kako to i priliči mladim znatiželjnim ljudima.

Promoviranje ove knjige i predavanje u biogradskoj Gradskoj knjižnici upriličeno je uz obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige, te u sklopu projekta „Čitanjem u život“.

Ovaj projekt kao što je poznato sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA