18. studenoga 2022.

Obljetnica Vukovara i Škabrnje

Prolaze dani, godine, vrijeme neumitno teče, ali ne prolaze sjećanja, jer ona nas vraćaju, podsjećaju i uvijek jednako bole.

Tako i ovogodišnja 31. tužna obljetnica najvećih stradalnika Domovinskog rata naših gradova Škabrnje i Vukovara još uvijek živi u nama, našim srcima, uspomenama i sjećanjima. A da je tako potvrđuju brojna okupljanja naših građana koji paljenjem svijeća odaju dužno poštovanje onima kojih više nema.

Grad Biograd i ovu je godišnjicu obilježio na prigodan način kako to čini već godinama i to paljenjem svijeća ispred zgrade Gradske uprave ali i Vukovarske ulice na Kosi. Tako su lampione posložene u obliku srca ispred zgrade Gradske uprave na biogradskoj rivi, zapalili, Zajednica žena „Katarina Zrinski“ te mladi, članovi „Savjeta mladih“ grada Biograda.

No, kao i ranijih godina simbolično paljenje svijeća upriličeno je i ove godine u Vukovarskoj ulici, te su one osvijetlile čitavu ulicu, a povorka predvođena biogradskim gradonačelnikom Ivanom Knezom i brojnim građanima prolazila je u tišini, kako i priliči prilici.

Svakako valja naglasiti da je na mjestu okupljanja prigodnu riječ održao svećenik don Nikola Tokić, te uz molitvu i mimohod odana počast našim gradovima herojima Vukovaru i Škabrnji. Neka im je slava i Hvala. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA