14. veljače 2023.

"Osvijetlimo epilepsiju" u gradu Biogradu

U znak obilježavanja Međunarodnog dana epilepsije 13. veljače i nacionalnog dana oboljelih od epilepsije 14. veljače, po prvi puta i grad Biograd priključio se obilježavanju ovog datuma.

Pod nazivom "Osvijetlimo epilepsiju", kao i mnogi drugi svjetski i domaći gradovi koji su na taj dan brojne građevine osvijetlili ljubičastom bojom, i grad Biograd odlučio je istaknuti, točnije osvijetliti zgradu TIC-a (Turističko informativnog centra) na Trgu hrvatskih velikana.

Obilježavanjem ovoga dana, kažu u biogradskoj Gradskoj upravi želimo senzibilizirati naše sugrađane i cjelokupnu javnost za pružanje podrške djeci i odraslim osobama koji boluju od te bolesti epilepsije i poručiti im da nisu sami. Želja nam je doprinijeti uklanjanju stigmatizacije i stvaranju ravnopravnih odnosa u okruženju u kojem ove osobe (mještani, susjedi, prijatelji, poznanici, rođaci, članovi obitelji) žive.

Isto tako želja nam je istaknuti važnost obrazovanja i edukacije svih sugrađana o tome kako treba pristupiti oboljelom od epilepsije ako se nađe u životno ugrožavajućoj situaciji, ukoliko dobije epileptički napad i kako mu pružiti pomoć.

Ovim putem želimo se pridružiti ovogodišnjoj središnjoj manifestaciji obilježavanja međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije u Vukovaru i podržati borbu protiv predrasuda o ovoj bolesti i destigmatizaciju oboljelih. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA