75th banner e

Započeli s radom i biogradski dječji vrtići

Objavljeno: Četvrtak, 06. rujna 2018. 13:45
Ocijeni
(0 glasova)

Nakon ljetne pauze s radom je započela i nova pedagoška godina u dječjim vrtićima „Biograd“. Ove godine u  dva dječja vrtića, onog matičnog u ulici Marina Držića i područnog u Paškoj ulici, biti će ukupno 137 polaznika.
Naime, za ovu pedagošku godinu podnijeto je 75 zahtijeva za upis u jasličnu i mješovite skupine, a bilo je na raspolaganju svega 13 slobodnih mjesta. Od toga u jaslicama sedam, u mješovitim skupinama svega 5 mjesta i to u područnom vrtiću u Paškoj ulici, dok u matičnim vrtiću „Biograd“ nije bilo niti jedno slobodno mjesto, kazala nam je Esma Brzić, ravnateljica vrtića. Stoga se pokušava iznaći rješenje za neupisanu djecu, te je u tijeku „traženje“ prostora gdje bi se privremeno smjestila grupa predškolaca, a da on koliko toliko zadovoljava propisane standarde.
Stoga je vrtić u suradnji s Gradom i gradonačelnikom Ivanom Knezom angažirao na traženju adekvatnog prostora, a čini se da će to realizirati u dogovoru s hotelom „Adria“. No, na žalost i tamo će se moći smjestiti samo jedna skupina djece, a to još uvijek neće zadovoljiti sve potrebe za smještaj djece u vrtić koje su iskazane u gradu Biogradu. Za neko trajnije rješenje Grad Biograd je također obećao osigurati proširenje vrtića odnosno dogradnju jedne prostorije u matičnom vrtiću, a već ovih dana trebali bi započeti radovi.
Sa smještajem jedne skupine u hotelu Adria i jedne skupine u dograđenoj prostoriji matičnog vrtića, grad Biograd zadovoljio bi oko 80% potreba za smještaj djece u vrtiće. Kao trajnije rješenje predviđa se proširenje i adaptacija vrtića u Paškoj ulici, a što bi bilo nužno što prije realizirati obzirom na narasle potrebe u našem gradu.
Inače rad u vrtiću počeo je po ustaljenom redu, a kako je još uvijek lijepo i sunčano vrijeme djeca se raduju igrama u dvorištu vrtića ali i onima izvan vrtića koji su dio našeg odgojnog programa, kazala je ravnateljica Esma Brzić.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA