Nova zbirka dječjih pjesama Rajke Anđelić Maslovarić

Objavljeno: Ponedjeljak, 10. rujna 2018. 17:50
Ocijeni
(0 glasova)

Ovih dana, upravo početkom nove školske i pedagoške godine, iz tiska je izašla i nova knjiga domaće spisateljice Rajke Anđelić Maslovarić.

Riječ je o knjizi poezije za djecu koju je autorica naslovila „Radost“ i to po pjesmi koja kaže: Radost su sva djeca svijeta, radost su ti, ti, ti i ti. Od radosti se grade mostovi, most mašte, osmijeh, igre i prijateljstva. Radost je beskraj, blijesak i sjaj, radost je pjesma ruku mi daj!

Ova zbirka, četvrta je u knjiga biogradske poetese Rajke Anđelić Maslovarić, a namijenjena je djeci predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole. U nekoliko tematskih cjelina  upoznajemo njezin čudan svijet voća, povrća, cvijeća, životinja… Svi oni pričaju svoje priče, koje autorica oblikuje kroz razgovore, brojalice, pitalice, katkada u rimi a katkada i ne, no uvijek zanimljive jednostavne i poučne, što je i njihova osnovna namjena.

Ova knjiga ilustrirana je crtežima djece dječjih vrtića u kojima je pjesnikinja gostovala, a crteži koje je dobila na dar ukrasili su ovo njezino novo izdanje. Sve ove pjesme pisane su s ljubavlju za svu djecu, ma gdje ona bila, djecu koju jedino naša ljubav može čuvati i voditi, kaže autorica.

Pružimo djeci bezbrižno djetinjstvo puno ljubavi, da im ta čarobna riječ RADOST, bude vodilja kroz život, a s tom se konstatacijom bez sumnje svi slažemo, zar ne? J.F. 

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA