Loyaliti program za dugogodišnje goste

Objavljeno: Petak, 14. rujna 2018. 12:43
Ocijeni
(0 glasova)

Jedna od novina u radu Turističke zajednice grada Biograda ovoga ljeta je i program "Loyaliti".
Riječ je o programu vjernosti namijenjenog dugogodišnjim gostima grada Biograda, kao zahvalnost za njihovu vjernost, koja nije ostala ne zamijećena. Tako je u sklopu tog programa Turistička zajednica grada organizirala poseban prijam za goste, te im uručila zahvalnice za vjernost i promociju grada Biograda.
Ovom prigodom ugostili su tri bračna para iz Njemačke koji godinama borave u privatnom smještaju obitelji Evice i Bogumila Jurišića i to već punih 40 godina. Riječ je o obitelji Klaus i Marlies Selzer, Joerg i Doris Bank, te Wolfgangu Schlereth i Klari Stichler. Za ovu skupinu upriličen je izlet u zaleđe Biograda koje nudi brojne, no manje poznate zanimljivosti.
Na čelu s direktoricom Turističke zajednice grada Ivanom Kulaš gosti su razgledali tri lokacije, a prva je bila  poljoprivredna zadruga "Maslina i vino" u Polači, a gdje im je i uvijek dobro raspoložen domaćin i vlasnik Radoslav Bobanović zaželio srdačnu dobrodošlicu. Razgledali su ovo veliko imanje, a potom im je domaćin pokazao kako nastaje maslinovo ulje, kako se suše smokve, te dakako i poznatu vinariju ponos ove zadruge, a čiji se proizvodi prepoznaju pod nazivom MasVina.
Slijedeća stanica ovog turističkog izleta bilo je mjesto Vrana, gdje su gosti posjetili Maškovića Han. Posjed je to templara iz 12. stoljeća koji je trebao biti ljetnikovac, rezidencija samog Maškovića kada se iz Carigrada vrati u svoj kraj, a što se nažalost nije ostvarilo. Ovo monumentalno zdanje spomenik je islamske arhitekture 17. stoljeća, a 2014. godine obnovljen je i preuređen u bastinski hotel i to sredstvima EU  i Ministarstva kulture. Kroz isti posjetitelji mogu upoznati dio burne povijesti Ravnih kotara i Jusufa Maškovića turskog vezira koji je pokrenuo izgradnju ovog zdanja u Vrani. U preuređenom objektu danas su tu heritag hotel, restoran muzej, suvenirnica  i vinoteka. Ovaj bez sumnje zanimljivi izlet završio je posjetom  obiteljskom gospodarstvu Roca u mjestu Velim kod Stankovaca. Tu su gosti imali priliku saznati kako nastaje pršut i drugi domaći suhomesnati proizvodi,  te dakako uživati u ruralnom ambijentu ovoga djela Dalmacije.
Na ručku koji je organiziran za goste, direktorica TZ Ivana Kulaš  uručila je zahvalnice obiteljima Selzer, Bank i Schlereth Stichler, kao i njihovim domaćinima, a potom se poveo i razgovor o „vjernosti“ u turizmu i kako ju zaslužiti. Mjesto ti od početka priraste srcu ili ne. Nama je Biograd već poslije nekoliko godina prirastao srcu i to je to. Danas kada idemo na odmor kao da idemo kući. Sve nam je prepoznatljivo, blisko kažu naši vjerni gosti. Obitelj Jurišić kod koje dolazimo postali su nam pravi prijatelji, te se radujemo svakom novom susretu s njima. Pratimo dakako i razvoj grada Biograda puno je napredovao u to nema sumnje. Svaka pohvala Turističkoj zajednici i Gradskoj upravi. No, primjećujemo dakako i neke nedostatke, a zamjerke bi mogle biti nedostatak infrastrukture, problem parkirnih mjesta i svakako prenatrpanost plaža pa i štandova duž šetnice. No, mi i tako dolazimo dva puta godišnje pa biramo vrijeme prije i poslije same špice sezone upravo da izbjegnemo te gužve. No, i unatoč manjim zamjerkama volimo Biograd i zato smo uvijek ponovo tu. Ugodno smo iznenađeni ovim nagradnim izletom, zadovoljni vrijednim iskustvom koje smo doživjeli, te zahvaljujemo TZ na ukazanoj pažnji, kazali su gosti.
Domaći iznajmljivači obitelj Jurišića kažu kako se gost mora osjećati dobrodošao, da mu se valja posvetiti i to svakom individualno jer svi smo drugačiji, stoga je emocija ono presudno, ono što se osjeća, ili je ima ili ne. A da gost uz srdačan doček mora dobiti i sve nužne informacije i preporuke, te kako je važno pratiti sve želje suvremenog gosta ali i zadržati izvornost, što je i primarni zadatak TZ naglasila je u svom kraćem obraćanju direktorica Ivana Kulaš. Jednako tako svaka i najmanja pažnja gostima puno znači, a ovaj izlet potvrđuje da smo u pravu i na dobrom putu, zaključila je ona. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA