Tulipan - Omiljeni cvijet Ane Rukavine

Objavljeno: Subota, 06. travnja 2019. 20:15
Ocijeni
(0 glasova)

I ove godine grad Biograd dio je tradicionalne humanitarne akcije „Omiljeni cvijet Ane Rukavina“, koja se provodi diljem Hrvatske u organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena.
Ovogodišnja akcija provodi se u više od 100 gradova i općina u Hrvatskoj i to na preko sto različitih lokacija. Tako je bilo i gradu Biogradu u subotu 6. travnja na trgu kod spomenika dr. Franje Tuđmana  gdje su članice Foruma žena biogradskog SDP-a prodajom tulipana, omiljenog cvijeta Ane Rukavine prikupljale novčane donacije za Zakladu Ana Rukavina.
Ovogodišnja akcija deveta je po redu, a cilj joj je poduprijeti rad Zaklade Ana Rukavina i aktivnosti kojima doprinosi razvoju Hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i rada Banke krvi iz pupkovine, kao i promicanju i poticanju mladih stručnjaka u području hematologije i drugih srodnih specijalizacija, kazala nam je predsjednica Foruma žena biogradskog SDP-a Ljubica Budan.
Valja naglasiti kako je od početka rada prije osam godina do danas Zaklada organizirala preko 250 akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, čime je upisano oko 46.000 potencijalnih darivatelja, od kojih je više od 44.000 tipizirano. Iz Hrvatskog su Registra do danas 44 osobe dobile šansu za život. Znajući sve to Biograđani i Biograđanke rado su izdvojili dio sredstava za  kupovinu tulipana jer je to vrijedan humani čin, a s kojim svatko od nas može pridonijeti još uspješnijoj aktivnosti ove zaklade. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA