Grančice i pisanice na štandu pred Cvjetnicu

Objavljeno: Subota, 13. travnja 2019. 12:11
Ocijeni
(0 glasova)

Maslinove grančice i šarene pisanice koje su se nudile ove subote u jutarnjim satima na štandu kod spomenika dr. Franje Tuđmana privukle su pozornost i zanimanje prolaznika.
Naime, na tom prostoru već niz godina društvo "Naša djeca" i učenici okupljeni u kreativnoj radionici biogradske osnovne škole nude svoje uratke za sve prigodne blagdane pa tako i za najveći kršćanski blagdan Uskrs.
Tako su i ove godine volonterke uz pomoć mentorica Anđelke Šarić i Danice Dominis, te učenica starijih razreda koje su to umijeće savladale još ranije isplele preko 50-ak grančica i to po strogim pravilima kako bi one izgledale tako savršeno kakve su ove iz njihove radionice. Kao što je poznato ovakve grančice nose se na Cvjetnicu na blagoslov, a u gradu Biogradu taj će se obred obaviti u Centralnom gradskom parku u nedjelju s početkom u 10 sati.
Uvod je to u veliki tjedan u kome se uglavnom sve potiho priprema za nadolazeći blagdan Uskrs. Stoga ne čudi što su se već u ranim jutarnjim satima rasprodale sve maslinove grančice ali i pisanice veselih boja izrađene u različitim tehnikama ali malim dječjim rukama. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA