U susret turističkoj sezoni razgovor s gradonačelnikom

Objavljeno: Utorak, 04. lipnja 2019. 22:26
Ocijeni
(0 glasova)

Kako dočekujemo punu turističku sezonu u gradu Biogradu pitali smo gradonačelnika Ivana Kneza ujedno i direktora Turističke zajednice Grada. O pripremama i očekivanjima sezone ali i drugim gradskim temama, objektima koji su u izgradnji ili pak pred dovršetkom, te planovima za nadalje, izvještavati  ćemo narednih dana na ovoj stranici.
Stoga za početak neizostavno pitanje kako kao gradonačelnik i ujedno direktor Turističke zajednice usklađujete te dvije funkcije, a što vam neki spočitavaju, jer kako kažu želite imati sve pod kontrolom? Ha, ha, ha, mogao sam i misliti da će biti svakakvih komentara, pa to ne čudi, navikao sam. Ljudi naprosto sve mjere, važu i dakako bez argumenata najčešće na ulici i komentiraju. Nisam preuzeo direktorsko mjesto zbog sebe već to jednostavno ide automatizmom. Naime, lokalna samouprava do izbora novog direktora preuzima upravljanje, što se u ovom slučaju dogodilo. Dakle sve je u skladu sa zakonom i nema nikakvih sumnjivih radnji ni namjera. Trenutno u TZ rade tri djelatnika i to za sada zadovoljava potrebe, tako da kada se bude biralo novog direktora, trebao bi to biti netko od njih. A što se same sezone tiče može se reći da se ona nakon kraćeg zastoja zbog loših vremenskih prilika opet intenzivirala. Inače, ove smo godine početak pune turističke sezone najavili nešto ranije, točnije već prepoznatljivom manifestacijom „Slovenski vikend“ koja je trajala od 27. travnja do 5. svibnja, te nadmašila sva naša očekivanja. Naime, u tom periodu u gradu je zabilježeno preko 33.000 noćenja, a to najbolje govori da je ta manifestacija opravdala svaku ideju i svaki uloženi trud u njenu realizaciju. Sada su već u tijeku intenzivne priprema za slijedeće veliko događanje, a to je naš nadaleko poznati biogradski „Gastro stol“ koji će trajati od 21. do 25. lipnja. Novina je da će se on ove godine ponovo „vratiti“ na  Rivu kako su naši gosti i domaći žitelji i navikli. Pozornica će biti kao i kod brojnih drugih događanja u Ribarskoj luci, a program raznovrstan i bez sumnje i zanimljiv.
Dakako i kulturno zabavni program kroz čitavo ljeto biti će također bogat i raznovrstan, a samo neka od događanja su i već prepoznatljiv i jedinstven „Biograd Street Music Festival“, koji se pokazao kao odlična ponuda najrazličitijih glazbenih žanrova na gradskim ulicama, a u kojima gosti imaju prilike slušati glazbenike, ulične svirače, iz svih krajeva svijeta, kao i različite performere.
Samo kulturno ljeto ove će se godine „preseliti“ na Narodni trg, zvan Trg Brce, a na njemu će se odvijati znatan dio kulturnih događanja poput kazališnih predstava, klapskih večeri, malih gradskih feštica autohtonog miljea i slično. I naš Centralni park biti će ove godine ponovo gradska pozornica jer se pokazalo da je vrlo prikladan za pojedine nastupe, primjerice noćnog piknika, ili koncerata nekih posebnih glazbenih skupina, a otvoreni prostor uvijek privuče veći broj gostiju pa će vjerujemo tako biti i ovoga ljeta.
Nije potrebno posebno naglašavati da će centralni događaj i ove godine biti „Biogradska noć“ naša najveća fešta, koja se održava uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, a tu je i niz drugih događanja koja se još dogovaraju, zaključio je Gradonačelnik Ivan Knez. Sve je na vrijeme i dobro pripremljeno, a gradske službe još uvijek obavljaju neke radove na uređenju gradskog prostora, plaža i šireg okoliša, a što je je dobar nagovještaj još jedne uspješne turističke sezone u gradu Biogradu, kazao je. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA