Nastavak radionica u Gradskoj knjižnici na jesen

Objavljeno: Srijeda, 12. lipnja 2019. 07:22
Ocijeni
(0 glasova)

Kako se bliži kraj školske godine tako završavaju s radom i brojne radionice koje se u biogradskoj Gradskoj knjižnici redovito održavaju. Najveći dio njih namijenjen je školskoj populaciji pa će se tako znatan dio njih nastaviti nakon ljetne pauze.
Ova zadnja radionica koja  upravo završava, izazvala je veliko zanimanje mladih, te se očekuje da će  za nju biti interesa i na jesen, kažu u knjižnici. Naime, radi se o radionici koju je Gradska knjižnica upriličila u suradnji s Udrugom za razvoj i inovativnost mladih, a koja je za ovu prigodu i donirala potrebnu opremu (micro: bit i BOSON). Riječ je takozvanim micro bit radionicama, a koje su idealan način da djeca dobiju osnovnu poduku iz programiranja, robotike i automatike.
Polaznici ove prve radionice učenici su nižih i viših razreda osnovne škole iz Biograda i Pakoštana, a koja su pokazala veliko zanimanje za tu tematiku. Tim prije što pri svakoj radionici polaznici imaju priliku upoznati neku od značajki moćnog malog čipa. Tako su primjerice na jednoj od radionica polaznici učili kako programirati mikro: bit da postane kocka za bacanje te pomoću njega odigrali turnir u „Čovječe ne ljuti se“.
Drugom prilikom postali su testna skupina micro: bit-a kako bi utvrdili koja od njegovih mogućnosti registriranja pokreta je najbolja za programiranje vlastitog pedometra-uređaja koji broji korake.
Ova radionica nudi upoznavanje novih tehnologija, a sam njezin rad svodi se na učenje zabavu i druženje, te međusobno upoznavanje mladih. Gradska knjižnica prepoznala je značaj novih tehnologija i zainteresiranost mladih za njih te ih i ovom prilikom poziva da se već sada prijave za jesenski ciklus radionica. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA