NEOPISIVO, INDESCRIBABLE!!!

Objavljeno: Ponedjeljak, 08. srpnja 2019. 12:06
Ocijeni
(0 glasova)

Pod tim nazivom a i kako bi drugačije, kada je u pitanju doček naši Vatrenih sa Svjetskog prvenstva, nazvati izložbu fotografija koja govori o tom slavnom pothvatu naših nogometaša.

U biogradskom Zavičajnom muzeju postavljena je upravo proteklih dana ova izložba a same fotografije govore, podsjećaju na to vrijeme, te dane pune emocija, uspjeha, ponosa i zadovoljstva kakvo se rijetko doživljava. Sve to to pod nazivom „Neopisivo“ jer to i jeste bilo upravo tako, neopisivo, slažete se zar ne ?

Naime povijesnim ulaskom u finale Svjetskog Prvenstva u Rusiji, Hrvatska je osvojila srebro. S velikim ponosom na naše Vatrene, samo u Zagrebu na trgu Bana Jelačića ,našu je reprezentaciju dočekalo preko 550 tisuća ljudi, dok su  Vatreni dočekivani u brojnim gradovima i mjestima diljem Hrvatske s jednako velikim oduševljenjem.

Na izložbi u prostorijama Zavičajnog muzeja u gradu Biogradu, postavljene su 72 fotografije s veličanstvenog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu, slavnih Vatrenih, a koje je na glavnom zagrebačkom trgu snimila fotografkinja HPM-a Ivana Asić. Prije godinu dana izložba je postavljena u Hrvatskom povijesnom muzeju a gostovala je i u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru.

Ova vrijedna i zanimljiva izložba  koja je otvorena u prostorijama biogradskog Zavičajnog muzeja, prilika je da ju pogledaju ne samo žitelji grada Biograda i okolice, već i brojni turisti, a među njima  je i znatan broj stranih, koji itekako znaju za hrvatski nogomet pa tako i uspjeh naših na europskom prvenstvu. Izložba fotografija ovog nezaboravnog događaja biti će otvorena do konca mjeseca srpnja i svakako ju vrijedi razgledati, prisjetiti se i doživjeti još malo tog ugođaja, ludila, koje nas je sve držalo neko vrijeme, a bilo je doista NEOPISIVO. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA