75th banner e

Night picnic uz A.K.A. Crescendo

Objavljeno: Ponedjeljak, 15. srpnja 2019. 11:45
Ocijeni
(0 glasova)

Što još poželjeti u vrućim ljetnim večerima, do jednog posebnog ležernog ugođaja kakav je bio Night picnic u Centralnom gradskom parku našega grada.
Naime, mnogim turistima, zasigurno godi jedna takva večer u kojoj se čovjek može opustiti, te bez bilo kakvog dres koda „oliti“ pravila odijevanja u parku na kušinićima ili pak travi provesti ugodnu večer uz  dobru glazbu.
Jedno takvo događanje upriličila je Turistička Zajednica i Grad Biograd u sklopu ovogodišnjeg Biogradskog ljeta. Bila je to dobra ideja koja je zaživjela još tijekom proteklog ljeta, a ove sezone se potvrdilo kao iznimno zanimljivo ljetno događanje.
Naravno sve zavisi i o glazbi, a ona koja je do sada bila „zadužena“ za ovakav noćni piknik svakako je opravdala svoje gostovanje u gradu Biogradu. Riječ je o već afirmiranoj i prepoznatljivoj skupini mladih studenata iz Zadra koji nastupaju pod nazivom A.K.A. Crescendo.
Svakako valja istaknuti kako su oni zapravo jedina hrvatska sveučilišna, a cappela grupa, a koja je započela svoju glazbenu karijeru još 2013. godine.
Široj javnosti postali su poznati obradom Silentove pjesma „Terca na tišinu“, a nakon toga nastavili su vrlo uspješno s obradama brojnih drugih pjesama. Njihova a cappelo obrade obuhvaćaju širok spektar glazbenih žanrova a posebna zanimljivost je i to što sve rade sami, od aranžmana i koreografije, te bez voditelja.
Izbor repertoara za noćni picnic u Biogradu  bio je više nego zanimljiv, raznovrstan i svakako ponudio ugođaj kakav se ne doživljava svaki dan. Dobri stari znanci, uvijek kvalitetni i bez zadrške daju sebe potpuno u svakoj interpretaciji, kazali su nam za njih neki od domaćih građana koji su ovu vrhunsku grupu mladih glazbenika imali prilike slušati više puta, a mi se svakako slažemo s tom konstatacijom. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA