"Političar" Slavko Sobin

Objavljeno: Četvrtak, 01. kolovoza 2019. 09:30
Ocijeni
(0 glasova)

Da je "pošten političar, nesposoban političar" samo je jedan je od slogana autora ove predstave Ladislava Prežigala.
Koliko ima istine u toj rečenici često vezanoj uz političare ili one koji bi to željeli postati, bez sumnje bi se dalo raspravljati. No ova predstava kazuje nam  dosta o toj nam svima bliskoj temi ili čak problematici, jer se situacije u stvarnom životu na žalost, često ne razlikuju puno od teksta u predstavi, jer dok  lijeve, desne ili one stranke između, počinju svoje predizborne aktivnosti da ne kažemo igre, kroz koje na uvjeravaju da se zalažu za dobrobit naroda, pomalo se iskristalizira situacija da je to sve na koncu ipak samo borba za fotelje.
Našeg "Političara" utjelovio je poznati glumac Slavko Sobin. Biogradsku publiku i goste grada osvojio je vrhunskom izvedbom Prežigalovog teksta i to kroz pet različitih likova, a njegove kreacije bile su žive i uvjerljive, da bi mu na njima i pravi političari mogli pozavidjeti.
Ova predstava koja "zaviruje" iza kulisa naše svakodnevne političke scene, bila je još jedna u nizu koja se igra u sklopu Biogradskog ljeta i kazališta pod zvijezdama na biogradskom Narodnom trgu. Iako je riječ o predstavi namijenjenoj isključivo za zabavu, nema sumnje da se nad njezinom tematikom valja zamisliti, ili bi barem tako trebalo biti. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA