75th banner e

Biogradska noć 2019.

Objavljeno: Ponedjeljak, 05. kolovoza 2019. 19:18
Ocijeni
(0 glasova)

Brojne su ljetne turističke fešte obilježje grada Biograda, no jedna od najpoznatijih svakako je Biogradska noć . Fešta je to koju Turistička zajednica grada i grad Biograd u suradnji sa domaćim udrugama, tvrtkama i ugostiteljima priređuju svake godine i to u dobroj suradnji i sinergiji jer rezultati toga zajedništva je uspješnost ove manifestacije koja je već prepoznatljiva diljem Europe i  šire. 

Uz činjenicu što je špica sezone i grad je pun turista, znatan je broj domaćih žitelja, te  žitelja susjednih mjesta koji ne propuštaju ovu biogradsku feštu  a koja ni ove godine nije razočarala njezine posjetitelje. Za ovu feštu, kao i u drugim sličnim prilikama, postavljeni su štandovi duž rive, a na  kojima su domaći izlagači, vlasnici OPG-ova, kao i oni iz drugih dijelova naše zemlje, izlagali i prodavali svoje autohtone proizvode, nudili specijalitete svoga mjesta za kušanje ali i prodaju, te na taj način predstavili reklo bi se Hrvatsku u malom.

U ponudi domaćina turističke zajednice i grada te udruge  „Nada“ gosti su rado kušali rižoto s mesom, zatim fritule i kroštule a svakako su bili zanimljivi i plodovi mora koji su svojim mirisom na daleko privlačili goste. Od zabavno glazbenih događanja duž rive nastupale su klape, na dvije pozornice  bendovi i pjevači zabavne glazbe a ispred zgrade gradske uprave zaplesale su i mažoretkinje domaćeg  KUD „Kralj Tomislav“.

U kasnijim večernjim satima pašmanskim kanalom zaplovio je defile osvijetljenih brodica a kulminacija večeri kao i ranijih godina bio je piromuzički vatromet čije su snimke, kao uostalom i čitave biogradske noći, obišle svijet. Od glazbenih skupina koje su izazvale posebnu pozornost posjetitelja na biogradskoj rivi  svakako je skupina „Čivulje“ iz Škabrnje, koji su sa svojim specifičnim instrumentima ali i repertoarom bili prave zvijezde večeri. U dobroj atmosferi djelatnice Turističke zajednice dijelile su sudionicima ove biogradske fešte prigodne majice s logom grada Biograda za uspomenu na ovu još jednu iznimno uspješnu „Biogradsku noć“.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA