75th banner e

I zanimljivi „Spačeki“ dio ljetne turističke atrakcije

Objavljeno: Četvrtak, 08. kolovoza 2019. 15:09
Ocijeni
(0 glasova)

U  nizu različitih događanja koja se tijekom ljeta i turističke sezone održavaju u gradu Biogradu, svoje mjesto, odnosno predstavljanje na biogradskoj rivi pripalo je i legendarnim Citroenovim automobilima 2 CV, popularno zvanim „Spaček“ .

Da ova specifična vozila imaju svoje poklonike najbolje potvrđuje i njihov nedavno održan 23. Svjetski susret u Samoboru a na kome je sudjelovalo oko 3.000 vozila i njihovih vlasnika. Oni su ,kako neki kažu, simbol sunca, ljeta i Mediterana, taman prikladni za ovaj ljetni turistički đir. Jer nakon susreta u Samoboru „spačeki“ su se raširili na nekoliko mjesta u Hrvatskoj, a jedna od destinacija bio je upravo i grad Biograd. Izložba ovih automobila njih 100-tinjak,postavljena je duž biogradske rive i mnogi su je sa zadovoljstvom razgledali. Pojedini modeli bili su posebno zanimljivi, a ljubitelji „oktana“ turisti i domaći žitelji mogli su njima uživati tijekom čitavog dana.

Sve u svemu svako događanje u gradu tijekom ljeta i turističke sezone dobro je došlo i s pravom ima svoje mjesto, jer doprinosi raznolikosti turističke ponude. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA