Dječje litnje igre, više od igara

Objavljeno: Utorak, 13. kolovoza 2019. 15:42
Ocijeni
(0 glasova)

Biogradske „Dječje litnje igre“ koje je Turistička zajednica Grada pokrenula s ciljem da se angažiraju djeca između sedam i 12.godina,te kroz zabavu i razonodu, potaknu i druženje između sebe ali i između njih i njihovih roditelja, doista je hvale vrijedna ljetna turistička manifestacija.

Njezina dodatna draž  jeste i u tome što je riječ o starim dalmatinskim igrama koje su već skoro zaboravljene a nekada su, pogotovu u Dalmaciji, bile jedina zabava mladih. Stoga ova edukativna priredba koja se održava  pod motom „Igrajmo se vani“ već dosta govori sama za sebe. A koliko su  te stare igre još uvijek jednako zanimljive najbolje su pokazali sami sudionici .

Naime veliki broj sudionika njih preko sedamdesetak, koliko ih se prijavilo za natjecanje, dalo je sve od sebe da postignu što bolje rezultate ali se ponajprije i dobro zabave. Tako su skakanje u vrićama, prenošenje jaja u žlici, gusjenica i povlačenje konopa, bile više nego zanimljivo iskustvo za mnoge od njih. Jer uz djecu naših gostiju iz Hrvatske  bilo je i dosta onih iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, pa čak i iz dalekog Japana. No kako je u sklopu  programa predviđeno i natjecanje roditelja, mame, tate ,tete i drugi odrasli, također su skakali u vrećama i to dakako uz žestoko navijanje, ali  i  smijeh, jer padanje je bilo dio ove zanimljive igre. I ako su pobjednici u pojedinim disciplinama dobili medalje za najbolje rezultate, medalje su na kraju susreta dobili i svi sudionici, jer svi su oni doista s pobjednici, kako je to kazala voditeljica ove priredbe Branka Pelicarić.

Svakako valja kazati da su i ovogodišnje ljetne dječje igre organizirane i provedene uz pomoć domaće Udruge za očuvanje starih tradicijskih igara grada Biograda, a samo održavanje, bez sumnje zaslužuje svaku pohvalu. Jer još jednom se pokazalo da zajedničko druženje, razdraganost, radost i smijeh na dječjim licima nitko i ništa ne može nadoknaditi.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA