75th banner e

Još jedan "Bokun tradicije" u Centralnom gradskom parku

Objavljeno: Četvrtak, 15. kolovoza 2019. 14:49
Ocijeni
(0 glasova)

Male  i raznolike „feštice“ poput ove koju pod nazivom „Bokun tradicije“ Turistička zajednica grada s lokalnim udrugama organizira već drugu godinu za redom, više su nego dobrodošle tijekom ljeta i turističke sezone.
Tim prije što se održavaju na otvorenom prostoru, u večernjim satima, opušteno, ležerno, no s onim „dalmatinskim stihom“ , što najvećem broju naših gostiju itekako odgovara. Za svaku od tih feštica priprema se ponešto različit program no ono temeljno ostaje isto, a to je dalmatinska spiza i klapska pjesma, te poneki recept za radoznale koji žele znati što jedu, te kako se to jelo i priprema.
Najčešće su to fritule i kroštule, te kuhani specijaliteti, oni u velikim tečama koji uvijek privlače posebnu pozornost. Tako je bilo i ovom prigodom kada su „majstori od kacijole i pinjura“ članovi udruge „Nada“ ponudili poseban ljetni specijalitet za ove vruće dane. Varivo od puno vrsta različitog povrća pripremio je Ivan Došen, a njegovoj se spizi i porcijama nikad nije prigovaralo, pa je tako bilo i ovom prilikom. Ovo jelo servirano s palentom ili kruhom hvalili su svi oni koji su ga kušali, a to nije bio malen broj.
Kušanje ovog jela koje je za posjetitelje bilo besplatno, proteklo je uz nastup klape „Konobica“ te dobru kapljicu. Miris srdela s gradela koje su zamirisale s druge strane parka, a koje su se mogle kupiti po vrlo pristupačnoj cijeni također je bio dio ugođaja ove večeri i Centralnom parku.
Štandovi domaćih izlagača također nisu izostali ,te je ponuda i prodaja meda, maslinovog ulja i biljnih pripravaka, te slika i nakita, još jednom upotpunila ovo događanje.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA