U mirovinu s cvijećem, lijepim željama, ali i suzom u oku

Objavljeno: Nedjelja, 15. rujna 2019. 17:27
Ocijeni
(0 glasova)

Zadnjeg radnog dana prije odlaska u mirovinu od svojih se kolega i suradnika oprostila dugogodišnja djelatnica biogradske Specijalne bolnice za ortopediju, medicinska sestra Nada Tepša.

Odlazak u mirovinu ove svima znane, simpatične i nasmijane sestre Nade, kojoj ništa nije teško, bez sumnje će ostaviti trag  ali i dobre vibracije u  ustanovi u kojoj je provela čitav svoj radni vijek. Vidljivo dirnuta pažnjom kolega i suradnika, djelatnika bolnice koji su joj s buketima cvijeća i dobrim željama došli zaželjeti ugodan odlazak u zasluženu mirovinu, kazala je kako je i sretna i tužna što odlazi, jer  posao koji je radila punih 45 godina je taj koji neizmjerno obogaćuje čovjeka. I da, tu se potvrđuje ona teza da to nije samo profesija već poziv, kazala je. Kao medicinska sestra radila je na različitim odjelima i na svakom od tih poslova naučila još ponešto ali i ostavila dio sebe, svoje stručnosti, razumijevanja, ljubavi i suosjećanja, što najbolje potvrđuju brojni zahvalni pacijenti ove bolnice.

Ovo je nova faza u mom životu i nastojat ću je iskoristiti najbolje što mogu, kazala je sa suzama u očima. Prigodne riječi kolega u kojima su izrazili zahvalnost i zadovoljstvo što su imali čast zajedno raditi te doprinijeti da se jedan težak i odgovoran posao lakše obavi, svakako je zaslužna dobra kolegijalna atmosfera a koje u ovoj bolnici nikada nije manjkalo. Jer ovo je, kako je netko rekao plemenit i častan poziv koji zaslužuje respekt i poštovanje, a kada ga netko odradi od srca kao naša sestra Nada, onda je to svakako i dodatno poštovanje prema njoj samoj, istaknule su  njezine radne kolege.

A stih iz jedne od šaljivih pjesmica upućene ovom prigodom kaže…tako bi sestru Nadu opisala, za svoj posao i ambulantu ona je disala. Ambulanta bez nje ista biti neće, ali to je život a on teče, teče… J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA