Visok plasman biogradskih mažoretkinja na europskom natjecanju u Francuskoj

Objavljeno: Četvrtak, 26. rujna 2019. 07:53
Ocijeni
(0 glasova)

Biogradske mažoretkinje već niz godina postižu zapažene rezultate na brojnim natjecanjima, te su svojom pojavnošću, lijepim odorama i dakako kvalitetnim izvedbama ponos KUD „Kralj Tomislav“ u sklopu koga djeluju, ali i gradu Biogradu, koga gdje god odlaze tako dostojno predstavljaju.
Potvrđuju to nedavna natjecanja, a jedno od značajnijih je i nedavno održano Europsko natjecanje u mažoret plesu u Francuskoj. Na ovogodišnje europsko natjecanje plasirale su se tri mlade mažoretkinje kadetkinje i to Nina Erlić, Klara Došen i Iva Jurić, te su i na tom velikom natjecanju zablistale i potvrdile se kao opasna konkurencija u svojoj disciplini.
Na natjecanju u francuskom gradu Agenu, gdje su Biograđanke osvojile četvrto i šesto mjesto i to u konkurenciji o kojoj je bolje i ne govoriti ovaj visoki plasman više je nego zadovoljavajući. Nina Erlić osvojila je 4. mjesto u kategoriji solo kadeti, a za svega nekoliko bodova izmakla joj je i medalja dok su Klara Došen i Iva Jurić osvojile 6. mjesto u kategoriji duo kadeti, što je obzirom na značaj natjecanja i konkurenciju iz čitave Europe više nego dobar rezultat, kazale su nam njihove trenerice Laura Pešić i Iva Čotrić.
Sretne smo što smo bile dio tog velikog natjecanja i što smo s djevojkama vidjele Francusku, Grad Agen koji je prelijep, a posjetili smo i druga mjesta, te se i slikale na crvenom tepihu u Canesu. Biti će to lijepe uspomene koje će se pamtiti, a ovi rezultati i novi izazov za još bolje i savršenije izvedbe, koje one zasigurno mogu i hoće dati na natjecanjima koja dolaze, kazale su njihove trenerice.
Predsjednica KUD-a „Kralj Tomislav“ Nives Jeličić također je zadovoljna nastupom i uspjehom mladih mažoretkinja, koje su ime grada Biograda promovirale na najbolji mogući način, kako su to i obećale gradonačelniku Ivanu Knezu, koji ih je primio prije polaska u Francusku. Mažoretkinje su svakako i ponos KUD-a, a svako malo obnavljamo svoje redove, nadopunjujemo i dakako uporno marljivo treniramo, pa ćemo tako nastaviti i nadalje, kazala je predsjednica Jeličić.
Ovo je prilika da pozovemo sve djevojčice koje žele biti dio naših mažoret formacija, da se jave na audiciju, koja će se za sve kategorije održati u subotu na igralištu osnovne škole s početkom u 17 sati. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA