Održana 20. po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda

Objavljeno: Četvrtak, 03. listopada 2019. 14:46
Ocijeni
(0 glasova)

Ova 20. po redu sjednica GV održana je bez većeg djela oporbenih vijećnika, ali i protekla relativno „glatko“ uz manje rasprave i prihvaćanje objašnjenja predlagatelja.
Naime, bojkotiranje ove sjednice vijećnici Ante Fuzul i Krsto Milačić iz MODES-a, Slavica Jeličić i Ratko Krstinić iz SDP-a te Leo Zorica s liste grupe birača, objasnili su između ostalog i činjenicom što se  donosi već četvrta po redu Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada, ali i drugih tema i odluka s kojima se ne slažu kao što je primjerice uređenje Park šume Soline ali i niza drugih. Gradonačelnik Ivan Knez pojasnio je kako se Prostorni plan naprosto mora mijenjati i nadopunjavati ovisno o zahvatima koji se provode ili kane provesti, a između ostalog mora se uskladiti s PP županije, a što bi vijećnici trebali znati, kazao je. Rasprave o park šumi Soline već su više puta bile na dnevnom redu, a njezino uređenje koje je do sada obavljeno, više je nego kvalitetno i lijepo, mišljenje je brojnih posjetitelja i turista grada Biograda. Nema dakle nikakve sumnje da je riječ o devastaciji kako to neki pokušavaju predočiti, zaključio je Knez.
Bez većih rasprava vijećnici ove sjednice prihvatili su Izvješće o izvršenju Proračuna grada Biograda za prvo polugodište 2019. godine, te primili na znanje podneseno Izvješće o poslovanju trgovačkog društva „Bošana“ d.o.o. za turizam ii usluge grada Biograda, a za 2018. godinu. Direktor spomenute tvrtke Krunoslav Pešić obrazložio je pojedine stavke u izvješću, pojasnio i odgovarao vijećnička pitanja a ono najbitnije je što samo Izvješće govori o uspješnom prošlogodišnjem poslovanju ove tvrtke.
Dvije naredne točke dnevnog reda bile su dopuna Odluke o osnivanju „ Bošana“ d.o.o. za turizam i usluge i dopuna i Odluka o komunalnim djelatnostima. One se odnose na dodatne obveze tvrtke, kao primjerice usluge autobusnog kolodvora, prihvat i otprema putnika i vozila, prodaja putnih karata, te davanje informacija o kretanju autobusa, kao i prihvat i čuvanje prtljage. Razlozi za te izmjene i dopune su u vezi s preseljenjem autobusnog kolodvora, a ciljevi toga projekta su smanjiti promet motornih vozila-autobusa u užem centru grada, smanjiti prometne gužve u užem centru grada, te očuvati čisti prirodni okoliš kao i osigurati veću sigurnost putnika u javnom prijevozu, te u konačnici i stvoriti novi prostor za pješake u užem gradskom središtu. Svemu tomu prethodi činjenica što je nedavno Grad Biograd kupio zemljište predviđeno za izmještanje i gradnju novog autobusnog kolodvora. No, kako se ovaj projekt namjerava aplicirati na natječaje EU fondova, jedan od preduvjeta je i taj da bude u vlasništvu gradske tvrtke.
Nekoliko odluka o izradi urbanističkih planova, poput primjerice onog o uređenju jedinstvene zone gospodarske namjene Jankolovica, Detaljnog plana uređenja poljoprivrednih gospodarstava „Jankolovica“ i Detaljnog plana uređenja zone poljoprivrednih gospodarstava-perdaraska farma, te uređenja zone ugostiteljsko turističke namjene, park šume Soline, te zone Gradskog groblja, točnije  njegova druga faza, kao i niz sličnih, prihvaćene su na ovoj sjednici uglavnom većinom glasova, dok je jednoglasno prihvaćeno godišnje izvješće o radu Dječjeg vrtića „Biograd“ na moru za proteklu 2018/ 2019. godinu J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA