75th banner e

Vijenci i svijeće povodom Svih svetih i Dana mrtvih

Objavljeno: Petak, 01. studenoga 2019. 21:08
Ocijeni
(0 glasova)

Kao i ranije, tako se i ove godine na grobljima diljem zemlje polažu vijenci i pale svijeće u spomen na one kojih više nema među nama. I biogradska groblja oživjela su ovih dana, a na dan Svih svetih i dušni dan na njima se održavaju i prigodne mise.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća redoviti je čin biogradskih gradskih vlasti i političkih gradskih političkih stranaka pa je tako bilo i ove godine. Na sam dan Svih svetih u jutarnjim satima na biogradskom Gradskom groblju kod središnjeg križa, vijenac su položili predstavnici gradskih vlasti na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom, te predstavnicima političkih stranaka koje djeluju u gradu Biogradu. U spomen i sjećanje na sve mrtve, svijećama i molitvom odana je počast svim mrtvima a u poslijepodnevnim satima na groblju je služena i redovita Služba riječi-odrješenje mrtvih, koju vodi biogradski župnik don.Marin Krešić.

Ovaj dan u kome se sjećamo naših dragih i najmilijih koji su nas napustili, obilježava se uređenjem njihovih posljednjih počivališta te je i ove godine biogradsko gradsko groblje svo u cvijeću, svijećama i miru i tišini borove šume koja ga okružuje. Jer kada umru oni koje volimo, više ih ne vidimo, više ih ne čujemo, ne osjećamo…No oni ipak ne odlaze zaista i potpuno, jer i dalje žive u našim srcima, sjećanju…Jer mi i naša srca uvijek pamtimo njihov lik, čujemo njihov smijeh, osjećamo zagrljaj. Tako oni u našim mislima i sjećanjima postaju besmrtni. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA