75th banner e

Aktivnosti gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru

Objavljeno: Petak, 15. studenoga 2019. 12:23
Ocijeni
(0 glasova)

Od početka studenoga Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru započelo je sa provedbom programa Humane vrednote i Odgoj za humanost od malih nogu u sklopu Kurikuluma za Građanski odgoj i obrazovanje u dječjim vrtićima te osnovnim i srednjim školama s područja djelovanja Gradsko društva Crvenog križa Biograd na Moru.
Program "Humane vrednote" i "Odgoj za humanost od malih nogu" uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja sustavno se provodi u osnovnim i srednjih školama, a cilj radionica je stjecanje znanja za humaniji i sigurniji život.
Djeca predškolske dobi i učenici sudjelovati će na radionicama na teme: humane vrednote, zaštita zdravlja, prva pomoć, klimatske promjene, prevencija trgovanja ljudima, dobrovoljno darivanje krvi, stereotipi i predrasude, diskriminacija te priprema za izvanredne situacije- potresi.
" Cilj nam je uključiti djecu predškolske dobi i mlade u aktivnosti Crvenog križa, pružiti im znanja i  vještine koje će kasnije moći primijeniti. Cilj ovih radionica je probuditi humanost, razumijevanje, prihvaćanje različitosti kod mladih, ali poticati ih na volonterstvo i pomaganje drugima."- naglasila je Franka Troskot, ravnateljica GDCK Biograd na Moru
Do sada je održana radionica na temu klimatskih promjena u OŠ Vladimir Nazor u Neviđanima na kojoj su učenici 2. razreda naučili zašto je važno reciklirati te su i sami reciklirali papir koji kasnije mogu upotrijebiti ponovo. Istog dana za učenike 4 razreda održana je radionica iz osnova prve pomoći. Osim postupaka prve pomoći kod ogrebotina, gubitka svijesti i krvarenja nosa, učenici su sudjelovali i na pokaznoj radionici iz realističnog prikaza ozljeda na kojoj su mogli vidjeti kako to izgleda kada se izrađuju ozljede za film a ujedno se koriste i kod simulacija vježba. Učenicima se najviše svidjela umjetna krv te kako se može izraditi ozljeda. Radionice su održale ravnateljica GDCK Biograd na Moru Franka Troskot i referentica za rad s mladima GDCK Biograd na Moru Leonarda Kolarić.

U DV Sv. Filip i Jakov u sklopu programa Odgoj za humanost od malih nogu za temu prevenciju trgovanja ljudima održana je prva radionica za djecu predškolske dobi pod nazivom Sam u kući. Cilj radionice je bio naučiti djecu predškolske dobi kako se ponašati kada vam nepoznata osoba zvoni na vrata, koja su pravila sigurnog komuniciranja sa nepoznatom osobom. Predškolci će do kraja prosinca sudjelovati na još 3 radionice na temu Prevencije trgovanja ljudima a na završnoj radionici dobiti će pohvalnicu za usvojena znanja, vještine i stavove iz područja Prevencije trgovanja ljudima unutar programa Odgoj za humanost od malih nogu.
"GDCK Biograd na Moru sustavno će u ovoj školskoj godini nastaviti provoditi radionice u dječjim vrtićima i osnovnim i srednjim školama. S nekim školama i vrtićima smo dogovorili radionice do veljače 2020. godine, a sve ostale škole i vrtiće ovim putem pozivamo da nam kontaktiraju za dogovaranje termina za radionice."- rekla nam je Franka Troskot, ravnateljica GDCK Biograd na Moru

U rad GDCK Biograd na Moru možete se uključiti i kroz Klub mladih GDCK Biograd na Moru.
" Pozivamo sve učenike i mlade od 14 do 30 godina da se priključe radu Klub mladih GDCK Biograd na Moru. Osim radionica kroz klub mladih imati će priliku educirati druge mlade, razvijati svoja znanja i vještine, družiti se, pomagati drugima i putovati."- Leonarda Kolarić, referentica za rad s mladima GDCK Biograd na Moru
GDCK Biograd na Moru možete kontaktirati putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefona: 023/383761, te putem Facebook stranice: Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru ili putem instagrama: gdck_bnm. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA