U susret Božiću

Objavljeno: Srijeda, 04. prosinca 2019. 07:36
Ocijeni
(0 glasova)

Predblagdansko vrijeme, vrijeme je iščekivanja rođenja Isusa Krista a ujedno i vrijeme kada se ukrašavaju ulice, parkovi, domovi, ali jednako tako to je i vrijeme darivanja. Stoga se blagdanu Božića vesele svi, a pogotovo oni najmlađi, koji ispod bora očekuju slatkiše ali i svoju najdražu igračku.
Kako početak adventa nije posebno obilježen u samom gradu, te su izostali programi u srcu grada, točnije Centralnom gradskom parku, tako je i samo ukrašavanje javnih gradskih površina započelo nešto kasnije. No ovih dana intenzivirali su se radovi, koje obavljaju djelatnici tvrtke „Bošana“ te grad ipak pomalo poprima onaj svečani predblagdanski ugođaj.
Uz već do sada ukrašene gradske predjele slijedi još postavljanje velike jelke na rivi, ispred zgrade Gradske uprave, koja se na tom prostoru već niz godina tradicionalno postavlja, pa će tako biti i sada, kazao nam je dogradonačelnik Marijan Stopfer.
Jednako tako upravo je dovršeno ukrašavanje Centralnog gradskog parka u kome će se i ove godine organizirati „Doček nove 2020. godine“, a ta će se najluđa noć u biogradskom parku moći dočekati uz jednu od najpopularnijih dalmatinskih klapa, klapu „Rišpet“.
No u danima do Božića koji su pred nama valja pažljivo odrediti prioritete, biti umjeren ali i solidaran, te se sjetiti i onih kojima na bilo koji način možemo pomoći. Zato su brojne humanitarne aktivnosti također dio ovog predblagdanskog vremena. Valja se podsjetiti  primjerice kako je nakon provedene akcije Gradskog društva Crvenog križa  pod nazivom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“ u kojoj su se prikupljale živežne namirnice i higijenski proizvodi za potrebite, košara za te namjene i nadalje u trgovini Bure Centra. Stoga prilikom velike blagdanske kupovine svatko od nas može u nju ubaciti neki od artikala, a koji će nekome dobro doći i uljepšati predstojeće blagdane.
Valja još spomenuti da je GDCK grada Biograda u suradnji s Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar organiziralo i humanitarnu božićnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi i to 23. 12. u prostorijama OŠ Biograd u vremenu od 16-18 sati.
Isto tako u gradu će se održati i već tradicionalna humanitarna „Božićna regata“ u organizaciji Yacht kluba Biograd i Jedriličarskog kluba Uskok i to 21. i 22. prosinca na potezu od Biograda do Zadra, te Zadarskom kanalu.
U svakom slučaju vrijeme došašća nisu samo pokloni, a Božić nije samo dobra spiza i trošenje, već vrijeme obitelji, druženja ali i suosjećanja, jer to je vrijeme kada valja malo više zaroniti u sebe, te intenzivnije drugovati s Bogom, a prihvaćajući njegovu volju u svom životu u najboljem ćeš svijetlu osjetiti Božje rađanje i to ne samo u Betlehemu već i u svom srcu, poručuje Don Marinko Kresić župnik biogradske župne crkve Sv. Stošije, u svojoj božićnoj čestitki svojim župljanima. J.F.

Foto galerija

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA