Biogradske mažoretkinje u humanitarnoj akciji

Objavljeno: Utorak, 10. prosinca 2019. 23:22
Ocijeni
(0 glasova)

Vrijeme uoči Božića, vrijeme je kada se više nego obično, veća pažnja posvećuje drugima, a najčešće djeci, bolesnima, potrebitima…Tako se već prepoznatljiva humanitarna akcija pod nazivom „Dalmatino uveseljava djecu“ provodi i na našem području.

Naime, ovaj već prepoznatljivi humanitarni projekt provodi Udruga „Dalmatino“, a koja uz pomoć svojih animatora i prijatelja u ovo predblagdansko vrijeme uveseljava djecu diljem Lijepe naše. Posebnost ovog  humanitarnog projekta je u tome što njihove ekipe uz pomoć domaćih talentiranih skupina posjećuju bolnice u našim gradovima te malene bolesnike koji se u njima liječe, kroz maštovite igre i zabavu nastoje razveseliti i pridonijeti boljem raspoloženju, odnosno blagdanskom ozračju.

Projekt se provodi u vremenu od 10. do 22. prosinca, a u njega su uz djecu, uključeni i roditelji, liječnici, medicinske sestre i mladi volonteri. Jedan takav program proveden je i u Općoj bolnici Zadar na odjelu pedijatrije, a biogradske mažoretkinje bile su dio toga programa. Posebno nas raduje što smo bile dio te humanitarne akcije, tim prije što su naše mažoretkinje u svojim lijepim odorama, simpatičnim stavom i dakako vrhunskom izvedbom, doista oduševile male bolesnike zadarske bolnice, kazala nam je Nives Jeličić predsjednica biogradskog KUD „Kralj Tomislav“ u čijem sastavu djeluju i mažoretkinje. Učiniti nekome radost stvarno je dobar osjećaj kazale su nam mlade mažoretkinje te potvrdile da mladi doista žele volontirati no treba ih samo malo potaknuti.

Inače sve mažoret skupine imale u do sada već niz nastupa, a uz onaj na otvorenju Fun Parka „Biograd“ te posebno ovaj u bolnici, slijedi im nastup na Adventu u Zadru, gdje će gostovati na poziv zadarskih mažoretkinja, a potom još nekoliko na drugim sličnim predblagdanskim priredbama.

Inače u tijeku su i intenzivne pripreme za veliku manifestaciju „Tebi Grade“ u kojoj će nastupiti svi članovi društva, plesne skupine i sve mažoret formacije, a potom odmah i pripreme za daljnja natjecanja koja ih očekuju naredne godine. Ljestvicu smo postavili vrlo visoko pa se sada treba potruditi i te visoke rezultate opravdati, kazala je predsjednica Jeličić. Svakako moram kazati da smo s prošlogodišnjim rezultatima bili više nego zadovoljni jer poznato je da su naše cure bile na europskom natjecanju i zauzele visok plasman. Valja istaknuti da je u kategoriji solo plesa, četvrto mjesto osvojila naša Nina Erlić, dok su u kategoriji duo kadetkinje Iva Jurišić i Klara Došen osvojile šesto mjesto. Stoga, nema odmora i pripreme idu dalje, još više rada, usavršavanja, a rezultati će nadamo se biti još bolji, zaključila je predsjednica KUD-a Nives Jeličić. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA