Jubilarna regata Svete Stošije, gradu Biogradu na dar

Objavljeno: Nedjelja, 12. siječnja 2020. 16:08
Ocijeni
(0 glasova)

Jubilarna 20-a po redu, međunarodna „Regata Sv. Stošije“ u organizaciji Grada, te domaćeg Yacht cluba Biograd održana je i ove godine u čast proslave Dana grada Biograda i blagdana  Sv. Stošije njegove nebeske zaštitnice.
Tim povodom na biogradskoj rivi okupio se veliki broj sudionika, gostiju iz Hrvatske i susjednih zemalja koji su nazočili proslavi Dana grada Biograda. Ova je regata zapravo regata gradova prijatelja, kazao nam je Marijan Stopfer dogradonačelnik, jer okuplja sudionike gradova prijatelja našega grada iz Hrvatske i europskih zemalja. Riječ je o već tradicionalnom događanju koje je poznato u nautičkim krugovima diljem naše zemlje i Europe.
Tako se  uz domaće jedriličare i jedriličare iz gradova prijatelja, ovoj regati priključuju i jedriličarske ekipe Splita, Zagreba, Zadra, pa je tako i ove godine. Po lijepom i sunčanom vremenu s glavnom biogradskog mula startalo je 20-ak jedrilica sa preko 100-tinjak sudionika, a njihov start ispratili su brojni posjetitelji i žitelji grada.
Nakon završene regate za sve sudionike pripremljen je domjenak, a u večernji satima i prigodan zabavni program. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA