Priredba "Tebi Grade"

Objavljeno: Ponedjeljak, 13. siječnja 2020. 08:24
Ocijeni
(0 glasova)

Grad Biograd doista može biti ponosan na svoje žitelje. Na velike i male, sportaše, udruge, KUD-a, jer svi oni ovih dana uz proslavu i obilježavanje Dana Grada Biograda i blagdan Sv. Stošije njegove nebeske zaštitnice, pokazali svoja postignuća kroz različite susrete, priredbe i druga prigodna događanja, što je doista najljepši način da se obilježi i proslavi Dan svoga grada.
U nizu manifestacija koje su održane proteklih dana u subotu je tim povodom održana i svečana priredba koja se već niz godina održava u organizaciji domaćeg KUD-a „Kralj Tomislav“ i to pod nazivom „Tebi Grade“. I ove godine Kud se pobrinulo za bogat i raznovrstan program, a uz domaće folklorne skupine, te goste,  Kud „Sv. Donat“ iz Zadra te „Šibenske šuštine“ iz Šibenika, u programu su nastupile i sve mažoret formacije biogradskih mažoretkinja koje djeluju u sklopu domaćeg KUD-a. Zahvaljujući svima njima bila je to prava priredba pjesme i plesa, glazbe, lijepih odora, te dakako mladosti i ljepote posebno u nastupima rasplesanih biogradskih mažoretkinja.
Na samom početku priredbe članice domaćeg KUD i gosti izveli su zajedno Hrvatsku promenadu, a potom su posjetitelji u školskoj sportskoj dvorani imali priliku vidjeti i šibensko „Mutavo kolo“. Gosti iz Zadra pokazali su nam kako se pleše „Zadarski tanac“, a sve je to koordinirala voditeljica programa Branka Pelicarić.
Tako su primjerice iz razgovora s voditeljima gostujućih kud-ova odnosno udruga, moglo doznati više o njihovom radu, nastupima, dosadašnjim rezultatima ali planovima za ubuduće. Posebnu zanimljivost izazvalo je pitanje što su zapravo i kako izgledaju šibenske šuštine, oko čega je bilo komentara i smijeha, što je u ovakvim prilikama simpatično i dobrodošlo.
Nakon spleta pjesama biogradske folklorne skupine „Čija je ono divojka“, „Imala sam dragoga“ i drugih, te plesnih nastupa na pozornicu su uz zvukove nešto drugačije glazbe „uletjele“ mlade, rasplesane mažoretkinje, i to od onih najmlađih do juniorki i seniorki, a sve od reda pokazale su najvišu razinu pripremljenosti.
Uz priprema za ovogodišnji nastup gradu na dar, mažoretkinje se sa svojim trenericama intenzivno pripremaju za predstojeća natjecanja koja su im na rasporedu, a budući da su prošle godine bile vrlo visoko plasirane i na europskom prvenstvu, jasna je ova njihova želja i nastojanja za ovogodišnje što bolje rezultate.
Sve u svemu posjetitelji su doista uživali, a ovogodišnja priredba bila je posebna i svakako hvalevrijedno događanje gradu Biogradu za njegov dan. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA