U biogradskoj Gradskoj knjižnici gostovao poznati književnik Bruno Šimleša

Objavljeno: Četvrtak, 20. veljače 2020. 14:46
Ocijeni
(0 glasova)

Gradska knjižnica bila je premalena da primi sve posjetitelje koji su htjeli nazočiti susretu s poznatim piscem koji je ovom prilikom predstavio svoju novu knjigu „Kako zavoljeti sebe“. Da je riječ o trenutno najpoznatijem i najčitanijem hrvatskom piscu nije potrebno posebno naglašavati, a o samom autoru i njegovom stvaralaštvu nešto više kazala je Tihana Jurišić ravnateljica Gradska knjižnice grada Biograda.
Naš gost Bruno Šimleša obilježava ove godine 18. obljetnicu spisateljske karijere, te je prilika da se ukratko podsjetimo na njegovo stvaralaštvo koje ima zavidne i hvale vrijedne rezultate. Svoju prvu knjigu „Sudbina duše“ objavio je 2001. godine i to u vlastitoj nakladi, jer su ga odbili svi hrvatski izdavači.
Knjiga je ipak pronašla put do čitatelja, dokazujući da knjiga s područja duhovnosti ne mora vrijeđati inteligenciju čitatelja i banalizirati stvarnost, jer njegove knjige razbijaju predrasude o literaturi samopomoći, pokušavajući pronaći most između znanstvenih spoznaja i duhovne dimenzije stvarnosti.
Objavio je devet knjiga, a „LJubavologija“ koja, kao što i sam naziv kaže, govori o ljubavi i odnosima u njoj i dalje je najprodavanije njegovo djelo. Valja još naglasiti da su sve njegove knjige hit i to u čitavoj regiji a uskoro će biti objavljena i šesta knjiga na slovenskom jeziku. Do sada su njegova djela uz Sloveniju objavljena i u Srbiji, Makedoniji, Albaniji…Ukupno je prodano preko 150.000 primjeraka, a što ga svrstava u red najprodavanijih pisaca u regiji. Tematika njegovih djela je uglavnom razvijanje samopouzdanja, ljubavi i odnosima u njoj, te odgoju, esenciji duhovnosti i uvijek o svemu -bez rukavica!
O ovom autoru valja još kazati da je od Udruge „Sve za nju“ 2016. godine dodijeljena nagrada VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranju javnosti sa osobama oboljelim od karcinoma. Najnovija knjiga „Kako zavoljeti sebe“ u kojoj Šimleša govori o načinima kako razviti ljubav prema sebi, a da ne postanete egoistični i narcishoidni, kako pozitivno misliti, kako se riješiti strahova i pomiriti s prošlošću, kako pronaći mir, te nudi alate koji u takvim slučajevima mogu biti od koristi i primjenjivi u svakodnevnom životu.
Knjiga je zanimljiva i zbog toga što je nastala kao transkript njegovih tečajeva, a  pokušavajući naći ravnotežu između duhovnosti, duhovnog i materijalnog, praktičnih savjeta i apstraktnih ideja o našoj duhovnoj prirodi, ona je ustvari napredna abeceda duhovnog i osobnog razvoja svakog od nas. Nova knjiga koja je u nastajanju još nema ime, no biti će to knjiga koja će se malo više orijentirati na zdravlje, kazao nam je autor. Jer ne smijemo zaboraviti da je poznati pisac i sociolog po struci, pa se od njega očekuje jedna vrsta ocjene, procjene i analize, tako da se i taj detalj ne smije zanemariti. Uglavnom mogli bi kazati da će tematika i ove knjige biti sfera duhovnosti i psihologije.
Večer u gradskoj knjižnici u jednom interaktivnom i ležernom druženju s omiljenim autorom brzo je prošlo, a mnogima  koji su kupili knjigu zasigurno će pomoći da, ne samo uživaju u kvalitetnom štivu, već  i primjene neke od korisnih savjeta iz nje u svom svakodnevnom životu. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA