Završna karnevalska povorka

Objavljeno: Utorak, 25. veljače 2020. 23:09
Ocijeni
(0 glasova)

Kao i ranijih godina na pokladni utorak, uoči čiste sride i korizme, zadnji je dan karnevala i karnevalskih ludosti, pa je tako bilo i ove godine. U gradu Biogradu gdje su karnevali dugogodišnja tradicija ,za njihovo održavanje zadužena je Karnevalska udruga "Tome Krnjeval".

Ove godine nešto izmijenjenog sadržaja u kojoj nije bilo optuženih i optužnice održano je svečano predstavljanje skupina uz straussove valcere ali i zvončiće. Uz gradski glazbu i članove domaće udruge na pozornici su se predstavile skupine biogradske srednje škole i druge manje skupine, te dakako gosti iz Zadra i Dikla u svojim živopisnim kostimima, koji su plijenili pozornost posjetitelja ovog događanja na biogradskoj rivi.

Nakon prigodnih karnevalskih pjesama začuli su se i zvončići, zvončići…što je bilo podsjećanje kako nam je taj adventski ugođaj protekle godine doista falio. Jer nije bilo božićnih sajmova za "šire narodne mase" jelke na obali, točnije ugođaja na svakom koraku kao ranijih godina, a tu je i nedostatak borova što je također uočeno. A kako nije bilo optužnice ni suđenja, bilo je samo malo čuđenja. Nismo za nasilje nismo za linč, al tu je ipak prikriveni Grinch, konstatirano je. Zato ćemo umjesto osude kazala je voditeljica imati kulturnu scenu, točnije poeziju i to u pola ure kulture. Osobu koja ima tu čast predstavila je domaća udruga a nije ju potrebno predstavljati. Ona je jedina i neponovljiva, s posebnim vrstom izričaja i shvaćanja (pa se ti misli). A stihovi su govorili o  kraljevskom gradu, nezadovoljnim žiteljima, malim plaćama ,izvaranim stanovima POS-a i što to sve ljudi kradu ispred nosa. Ortopedskoj bolnici kojoj zdravlje visi o koncu, ljetnom kinu lokalnom radiju i drugim "afericama" lokalnog karaktera na koje se valjalo podsjetiti i možda u narednom periodu popraviti ako je to uopće moguće. Istovremeno su gimnazijalci poslali poruke ministrici u vezi koeficijenata profesorskih plaća, škole za život a i premijeru baš nisu dali prolaznu ocjenu.

No sve to uz glazbu i nije bilo tako dramatično a veselje koje su nam priredili Cigani iz Zadra uz temperamentni  ples i glazbu bili su pravi gušt za uho i oko. Jednako tako "dame" iz visokog društva iz Dikla koje koje su plesale na straussove valcere, te šetale biogradskom rive bile su također poseban ugođaj ovoga poslijepodneva na biogradskoj rivi. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA