Zimska škola mladih GDCK Biograd na Moru

Objavljeno: Četvrtak, 27. veljače 2020. 13:40
Ocijeni
(0 glasova)

Kažu da na mladima svijet ostaje, ako je tako, mi se ne moramo brinuti. U subotu, 22.02.2020. godine održana je 1. Zimska škola mladih GDCK Biograd na Moru u organizaciji baš njih, Kluba mladih GDCK Biograd na Moru.
Klub mladih GDCK Biograd na Moru osnovan je 05.12.2019. godine, a iza sebe već broje odlične rezultate. Iako mladi po osnivanju i godinama svojim radom primjetni su u lokalnoj zajednici.
„Zašto se uključiti u Klub mladih GDCK Biograd na Moru i biti volonter je pitanje koje me često pitaju. Kada se priključila Klubu mladih mislila sam da je Crveni križ ubiti samo par djelatnosti, tek kada se aktivnije uključite u sam rad onda vidite da je Crveni križ puno više. U zadnja tri mjeseca naučila sam puno toga o drugima i o sebi, ali ono što mi se najviše svidjelo je puno različitih programa i aktivnosti u koje se možete uključiti ali i kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme.“- rekla je Franciska Ružić, članica Kluba mladih GDCK Biograd na Moru
Tako su uz podršku djelatnika GDCK Biograd na Moru organizirali 1. Zimsku školu mladih GDCK Biograd na Moru za učenike Osnovne škole Sv. Filip i Jakov, Osnovne škole Biograd i Srednje škole Biograd na Moru. Na 1. Zimskoj školi sudjelovali su članovi natjecateljskih ekipa pomlatka i mladih koji će svoje znanje odmjeriti na Gradskom/općinskom/školskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 07.03.2020. godine.
„Cilj 1. Zimske škole mladih GDCK Biograd na Moru bio je uključivanje što većeg broja mladih u aktivnosti GDCK Biograd na Moru s naglaskom na buđenje svijesti o znanju prve pomoći kao teme diskriminacija i prihvaćanje različitosti koje nisu toliko naglašene u našem društvu.“- rekla je Franka Troskot, ravnateljica GDCK Biograd na Moru
Svrha rada s mladima je razvijanje osjećaja humanosti, tolerancije i razumijevanja među mladima. Jedna od zadaća Kluba mladih je uključiti što veći broj mladih u različite aktivnosti Crvenog križa kako bi im se omogućilo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih znanja i vještina.
„U Klubu mladih sam od osnutka i zbilja me veseli vidjeti da se polako i sigurnim korakom naše ideje i ciljevi realiziraju. Drago mi je da se broj članova Kluba mladih GDCK Biograd na Moru svakog dana povećava, to nam je znak da smo na dobrom putu. Crveni križ jedna je hvalevrijedna humanitarna organizacija i sretna sam što sam volonterka Crvenog križa“- rekla je Franka Bačkov, članica Kluba mladih GDCK Biograd na Moru
Mladi su na zimskoj školi imali priliku naučiti kako se pravilno pruža prva pomoći kod naglo nastupajućih bolesti i stanja, te su kroz opći dio programa obrađene teme diskriminacije i predrasude kod vršnjaka.
„Ovim putem želimo se zahvaliti Srednjoj školi Biograd na Moru na ustupljenom prostoru kao i svim djelatnicima koji su pomogli oko provedbe 1. Zimska škole mladih GDCK Biograd na Moru. Nadamo se da će se Zimska škola mladih pretvoriti u dugogodišnju tradiciju.“- naglasila je Franka Troskot, ravnateljica GDCK Biograd na Moru
Imaš od 14 do 30 godina? Priključi se Klubu mladih GDCK Biograd na Moru, pošalji nam poruku putem facebook-a:  Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru, instagrama: gdck_bnm ili dođi do nas svaki radni dan od 7 do 15 sati, Trg Hrvatskih Velikana 27, 23210 Biograd na Moru! Čekamo vas, poručuju mladi. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA